— Vi hadde gått med overskudd også uten asylsøkerne, men de bidro til at resultatet ble veldig godt, sier daglig leder Kristian Herlofsen ved Åros Feriesenter. I likhet med mange av de andre reiselivsbedriftene på Sørlandet, hadde også Åros godt besøk i fjor sommer.

— Det var en god sesong. Generelt hadde alle innen reiseliv bra besøk i 2015, sier Herlofsen.

UDI betalte godt:

Tar utbytte

Den gode turistsommeren ble avløst av flyktningkrise i Norge. Mange hoteller og campingplasser ble redningen da UDI trengte akuttovernattinger over hele landet. Blant dem som bidro var Åros Feriesenter. Operatørselskapet Mirador fikk tilslag på å drive akuttovernatting og leide 165 overnattingsplasser på Åros. Mirador fikk cirka 115.000 kroner døgnet for disse plassene, tilsvarende 3,5 millioner kroner i måneden. Herlofsen har tidligere uttalt at langt i fra alle pengene gikk tilbake til dem. Han vil heller ikke nå si hvor stor del av fjorårets overskudd på 3,1 millioner kroner som kan tilskrives asylmottaksdriften.

I Setesdal tjente de også godt på asylbølgen:

Overskuddet betyr uansett at feriesenteret både kunne innvilge utbytte til eierne og investere i en opprustning av campingen. Det gjør godt etter at bedriften ikke har hatt positive tall på bunnlinjen siden 2009. ## Pusser opp

— Vi holder på med en nokså stor oppussing og renovering. Vi benytter sjansen nå som vi har økonomi til det. Vi ruster opp lekeplassen, bassengområdet, restauranten og et sanitæranlegg, i tillegg til hytter og leiligheter, sier Herlofsen.

Nå håper han årets sesong blir like god som fjorårets.

— Så langt ser bookingen bedre ut enn den gjorde i fjor på denne tiden, og det var et veldig godt år, sier Herlofsen.

Åros Feriesenter 2015
20152014
Inntekter18,514,4
Ord. avskrivninger0,60,4
Driftsresultat3,4-0,5
Resultat før skatt3,1-0,9
Anleggsmidler10,510,7
Omløpsmidler3,74,0
Egenkapital0,21,3
Langsiktig gjeld6,712,4
Kortsiktig gjeld7,11,0
Aksjeutbytte3,40,0
Regnskapets info.nivåKK
InntjeningJL
BetalingsevneKJ
EgenkapitalandelKK
Antall ansatte1212
Alle regnskapstall i mill. kroner