KRISTIANSAND: — Wow! sier du det? Det er helt fantastisk, sier eier Espen Hennig-Olsen når Fædrelandsvennen forteller ham at Kristiansand kommune har funnet 600.000 kroner til dem fra det nedlagte Kjevikrådet.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at reiseselskapet med eget fly sannsynligvis ville få rundt en halv million kroner. Nå er det klart at de får enda 100.000 kroner.

Kjevikrådets formål var å gi pengestøtte til nye flyruter fra Kristiansand Lufthavn. Flynonstop oppfyller dette kriteriet, og får penger som ble igjen da rådet ble lagt ned.

Vil lokke utlendinger

— Dette er penger som er utrolig gode å ha i en oppstartsfase, sier Hennig-Olsen. I april starter Flynonstop med ruteflyginger til åtte europeiske byer.

De er ganske sikre på at mange sørlendinger vil ut på reise. Større usikkerhet ligger det i hvor mange spanjoler, italienere, kroater, franskmenn, briter og tyskere som vil ha langhelg på sørlandskysten eller i Setesdal. Flynonstop er helt avhengig av å få en del utlendinger til å fly til Kjevik.

— En del av disse pengene skal brukes i prosjekter for å markedsføre innkommende reiser. Det er utrolig vanskelig å få til, sier Hennig-Olsen.

Det holder ikke med et fullt fly til London fredags formiddag hvis ingen tar det samme flyet tilbake til Kristiansand igjen. Selskapet er sannsynligvis avhengig av et belegg på 65 prosent for å få det til å gå rundt.

— Vi jobber sammen med Sørlandet for å finne noen nisjer for å lokke turister til landsdelen. Når italienerne klarer å lokke 3.000 - 4.000 nordmenn til en liten landsby for å gå på ski under Marcialonga, så må vel vi klare å finne noen norske nisjer som gjør at utlendingene vil hit, mener Hennig-Olsen.

Mange prosjekter

Flynonstop har flere prosjekter å bruke penger på. Blant annet skal de bygge en hangar på Kjevik, der de vil ha basen til flyet de leaser. En god hangar kan sørge for færre kanselleringer.

I oppstartsfasen har de også brukt mange penger på desing, nettside og markedsføring. Dette har tæret på egenkapitalen.