KRISTIANSAND: — Vi er innstilt på å gi dem penger. Det de skal drive med, passer helt i forhold til hva Kjevikrådet skulle gi penger til, sier tidligere teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand. Han ledet Kjevikrådet fram til det ble lagt ned for to år siden. Kjevikrådet var en del av Agderrådet, som også har pakket sammen.

Positive

Da rådene ble lagt ned sto det fortsatt penger på fondet som skulle jobbe for bedre flytilbud til og fra Kristiansand Lufthavn. I desember søkte reiseselskapet med eget fly om kommunal støtte. I epost-korrespondansen i Kristiansand kommune kommer det fram at rådmann Tor Sommerseth og teknisk direktør Ragnar Evensen er positive til søknaden, og at de vil hente penger fra kontoen til Kjevikrådet.

— Vi må snakke med fylkeskommunene først, men regner med at dette går i orden, sier Evensen.

Kjevikrådet har gitt 20.000 euro i markedsstøtte til både Norwegian, SAS og KLM. Norwegian fikk støtte til deres nå nedlagte London-rute. Evensen håper ikke det går samme vei for Flynonstop.

— De ser ut til å ha et bra tilbud, og det er viktig for byen og distriktet med gode utenlandsforbindelser, sier Evensen.

Til åtte byer

Flynonstop starter i april med flyavganger til åtte europeiske byer. Selskapet skal ha base i Kristiansand. Derfor søker de om penger til mer enn standard markedsstøtte på 20.000 euro, eller cirka 150.000 kroner.

— Vi føler at vi har fått en ”flying” start men det har påløpt store investeringer og utgifter både i lokaliteter og i drift, skriver grunnlegger Espen Hennig-Olsen i søknaden.

— Ikke minst har grunnleggende elementer som utvikling av forretningsmodell, etablering av leie og leasekontrakter, samt utvikling av logoer og merkevareverktøy bidratt til å tære på egenkapitalen, fortsetter han.

Selskapet har brukt 3,5 millioner kroner på markedsundersøkelser og investert cirka 6 millioner i infrastruktur i oppstartsfasen. I tillegg skal de investere fire millioner kroner i egen hangar på Kjevik.

— Jeg tror de vil få ganske mye mer enn markedsstøtten, sier Ragnar Evensen. Han antyder rundt 500.000 kroner.