KRISTIANSAND: 9. desember utløp fristen til å søke jobb som flyvert hos det nystartede flyselskapet.

— Vi har nå gått gjennom søknadene. De som vi mener er brukbare vil bli kalt inn til intervju i neste uke, sier eier og markedssjef Espen Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

Søkerne må beherske norsk, svensk og engelsk, være i god fysisk form og kunne svømme minst 200 meter. Når det gjelder utdannelse er det nok med bestått videregående skole, men søkere som har gått dans og drama har et fortrinn, melder NRK.

– Vi vil ha folk som har gått musikk- eller dramalinje som er vant med å by litt på seg selv, sier Hennig-Olsen til NRK.no.

- Lite danseplass

Til Fædrelandsvennen sier han at det viktigste ikke er om flyvertene kan danse eller ikke.

— Det er liten danseplass i midtgangen. Men mange av dem som har gått denne linjen synes dette med å spille teater er moro. Vi ønsker folk som kan by på seg selv som et ledd i servicetilbudet til passasjerene. Det er ikke alle som passer til å være flyverter, sier Hennig-Olsen.

Selskapet setter også som et krav at flyvertene ikke kan ha tatoveringer eller piercinger. Bakgrunnen for dette er en opplevelse Hennig-Olsen var ute for under en flyreise for tid tilbake. Gründeren fikk da servert kaffe av en flyvert med en iøynefallende tatovering.

— Jeg studerte knoken hans mens han serverte meg. Der stod det f, u, c, k. Slik vil vi ikke ha det, sier han til NRK.

Skal ansette ti piloter

Ifølge Hennig-Olsen skal selskapet også ansette ti piloter innen kort tid.

— Vi har sendt ut tilbud til kandidater vi er fornøyd med, men har foreløpig ikke fått svar, sier Hennig-Olsen.

Den første flyturen med det nye selskapet går 25. april.