VENNESLA: Ifølge Wiker har bostyret jobbet med en rekke mulige interessenter for å få til videre drift av fabrikken. Enkelte av interessentene har hatt en grundig gjennomgang av muligheten for videre drift.

— Bostyret har nå mottatt endelig tilbakemelding fra interessentene som i den siste tiden har vært aktuelle, og basert på disse er det ikke lenger utsikter til oppstart av virksomheten med nye eiere, skriver Wiker i pressemeldingen.

Beklager

Dermed tror ikke bostyret lenger på at det er mulig å få solgt fabrikken.

Håvard Wiker vil nå prøve å få solgt eiendelene som Hunsfos Fabrikker eide ved konkursåpningen. Dette omfatter et restvarelager, maskiner, utstyr og eiendommer.

— Vi beklager at det ikke har lyktes å finne alternativer som kan sikre videre produksjon og at 125 år med papirproduksjon på Hunsøya nå er historie, skriver Wiker i pressemeldingen.

Også de ansatte har blitt informert i dag.

Gjeld på 70 mill

Hunsfos Fabrikker innførte betalingsstopp i august i år. Da hadde fabrikken hatt et underskudd på 18,8 millioner i første halvår. Høye råvarepriser og sterk krone gjorde det umulig for eierne å få til lønnsom drift.

Da gjeldsforhandlingene startet i august, hadde bedriften ubetalte regninger på 70 millioner. Gjeldsforhandlingene ble ledet av Håvard Wiker. 22. august måtte han gå til skifteretten. Da hadde gjeldsforhandlingene strandet og Hunsfos ble begjært konkurs.

Siden da har Håvard Wiker jobbet for å få en ny eier til å overta driften. Fabrikken har vært holdt i beredskap, slik at det skal være mulig å starte den opp igjen. I dag ble det altså endelig bekreftet at det ikke var mulig å få til.

Mistet troen

De tidligere arbeiderne hadde likevel for lengst mistet troen på at det skulle være mulig å få til ny drift. Torsdag for en uke siden hadde de klubbmøte der de planla å legge ned driften.

– Jeg fikk brev i posten i dag. Der stod det at bostyret hadde forsøkt å finne nye eiere i lang tid, men at de ikke hadde lyktes med det , sier Arne Bentsen, klubbleder ved Hunsfos.

Han har lenge vært overbevist om at det var denne veien det gikk.

— Det har ligget i kortene en god stund, vi har vært innstilt på dette lenge nå, sier Bentsen.