VENNESLA: – Det skal ha vært en kinesisk delegasjon her i går og sett på fabrikken, men mer enn det vet jeg ikke, sier klubbleder Arne Bentsen i Hunsfos fabrikker.

Han har i formiddag sittet i møte med fagforeningen i den tradisjonsrike papirfabrikken. De rundt 140 ansatte ved Hunsfos har vært permittert siden 23. september, 15 av de permitterte har funnet seg ny jobb, mens flere venter på en avklaring om eventuell videre drift før de finner seg ny arbeidsgiver. Nå er imidlertid tålmodigheten i ferd med å ta slutt.

Det var Vennesla Tidende som først meldte om saken.

– Vi forventer at det kommer en avgjørelse denne uken, det sitter ganske mange på gjerdet og venter på en avklaring. Flere lever ennå i håpet om at det kan løse seg, og venter derfor med å få skaffe seg ny jobb, men nå er tålmodigheten i ferd med å renne ut, mener Bentsen.

Det har tidligere vært snakk om at et tysk selskap var interesserte i å kjøpe Hunsfos, men nå ser det ut til at papirfabrikkens siste håp kan bli et kinesisk firma. Bostyrer i Hunsfos, Håvard Wiker, sa senest i forrige uke at han forventet en avklaring i løpet av kort tid. Klubbleder Arne Bentsen mister troen på at nye eiere vil overta for hver dag som går.

– Ja, jeg tror det er game over, det er slutt. Vi må være realistiske, og skulle det komme en ny eier er det bare en bonus, sier han.

Bostyrer i Hunsfos, Håvard Wiker, ønsker ikke kommentere saken overfor Fædrelandsvennen.

— Jeg ønsker ikke å kommentere noe på nåværende tidspunkt, svarer en ordknapp Wiker.