VENNESLA: Tre representanter fra et tysk selskap har besøkt Hunsfos fabrikker mandag og tirsdag denne uken. Bostyrer Håvard Wiker har siden konkursen 22.september jobbet på spreng med å finne nye eiere, og nå kan det være han har fått napp.

— Det har vært noen fra Tyskland på Hunsfos i går, to av representantene er allerede dratt hjem mens en blir her ut dagen i dag for å bli bedre kjent med bedriften, sier Wiker, som ikke ønsker å opplyse hvilket tysk selskap det dreier seg om.

— Det har du sikkert forståelse for at jeg ikke ønsker å uttale meg om. Det jeg imidlertid kan si, er at vi har fått henvendelser fra flere selskaper som har meldt interesse for Hunsfos, men per i dag er det dette tyske selskapet vi har tettest dialog med, understreker han.

Wiker tror det vil komme en avklaring denne uken, trolig førstkommende fredag.

— Jeg håper vi finner en løsning i løpet av fredagen. Nå skal jeg ha møte med representanten fra det tyske selskapet i formiddag, før han drar hjem Tyskland. Vi kommer til å ha tett kontakt fram mot fredag, forklarer Wiker.

Klubbleder ved Hunsfos Fabrikker, Arne Bentsen, er ikke informert om hvilket selskap det dreier seg om.

— Jeg har ikke så mye å fortelle, dessverre, jeg er jo oppsagt som alle andre på fabrikken og er kun nede på klubbkontoret innimellom. For å være ærlig, tror jeg ikke det er så mange som har den store troen på at dette skal løse seg, sier Bentsen.

Han henviser til personalansvarlig ved fabrikken, Erling Ryger, men Ryger var ikke tilgjengelig da Fædrelandsvennen kontaktet ham i formiddag. De rundt 140 ansatte i hjørnesteinsbedriften i Vennesla har stått uten jobb siden 1. oktober.