VENNESLA: Representanter fra AF Gruppen har vært på Hunsfos Fabrikker og sett på eiendommene. De har også hatt møter med representanter fra bostyret. Det bekrefter Per Olav Bernhardsen, direktør i AF Eiendom.

Hvis AF Gruppen skulle gå videre i denne prosessen, vil det være for å kjøpe opp området, omregulere det og bygge det ut med ny type virksomhet.

— Hunsøya åpner for fantastiske muligheter for utvikling av Vennesla. Det er nesten som å skape en ny bydel. Det som vil være trist er hvis dette området bare blir et industriområde som blir stående og forfalle, sier Per Olav Bernhardsen.

Han legger til at det gjenstår å se om en slik eiendomsutvikling skjer med AF Gruppen som en av aktørene.

Mer aktuelt

Da Hunsfos gikk konkurs, startet bostyret umiddelbart arbeidet med å finne en eier som vil drive fabrikken videre.

Men samtidig med dette arbeidet har bostyret også jobbet med en alternativ løsning som er å selge de enorme eiendommene i tilfelle de ikke skulle få til ny drift.

Under skiftesamlingen 25. oktober sa bostyrer Håvard Wiker at det er vanskelig å få oversikt over verdiene i eiendommene og at en fremtidig investor må forberede seg på å rydde opp i gamle miljøsynder.

— Det har vært industridrift her i over hundre år, og vi vet ikke noe om kjemikaliene kan ha ødelagt grunnen. Et oppryddingsarbeid kan bli dyrt, sa Wiker.

I AF Gruppen er de fullt klar over at det kan være risikabelt å kjøpe opp de gamle industriområdene.

— Det er veldig mange utfordringer for å kunne lykkes med et slikt prosjekt. Det følger med store kostnader, blant annet til riving av bygg og opprydding etter forurensing, sier Bernhardsen.

Etablering

AF Gruppen har vært hovedentreprenør for Kilden, og ifølge Bernhardsen har de ønsket å se på andre prosjekter i Agder som det kan være aktuelt å gå inn i.

— Det har vært naturlig for oss å se på de mulighetene som dukker opp, men det er altfor tidlig å si om det blir noe mer, sier Bernhardsen.

Hunsfos kan likevel være et godt prosjekt for AF Gruppen, siden de selv leverer tjenester innenfor både riving, bygg og eiendomsutvikling.

Ifølge Bernhardsen har de også snakket med Tore Gustav Drivenes som eier deler av Hunsøya og som vil bruke dette området til forretninger og boliger.

— Vi har snakket sammen uten at det dreier seg om inngående samtaler. Men før vi går inn på et nytt sted, er det naturlig å se på samarbeid med lokale aktører, sier Bernhardsen.