Harald Dirdal Foto: Torbjørn Witzøe

— Vi mener NVE ikke har vektlagt argumentet om teknologi- og industriutvikling tungt nok, noe de selv bemerker i sitt avslag, sier prosjektleder i Amon, Kjell Rune Nakkestad, til Fædrelandsvennen.

Med seg på anken har han også Siragrunnen AS og Vest-Agder fylkeskommune, samt Flekkefjord, Farsund og Sokndal kommuner.

— Regionen står bak anken vi nå sender inn, sier Nakkestad videre.

Les også:

Ankegrunnlaget

I ankegrunnlaget vises det blant annet til at NVE ikke finner noen ulemper ved prosjektet som alene gir grunn til å avslå konsesjonssøknaden. Det vises også til at NVE selv mener de negative miljø— og samfunnsvirkningene ikke er av en slik grad at de alene vurderes til å medføre avslag på søknaden.

For Amons del vises det til at sannsynligheten for å lykkes med å etablere en eksportindustri helt og fullt avhenger av etableringen av Siragrunnen som fullskala pilot- og utviklingsprosjekt.

Illustrasjon av vindmøllepark utenfor Flekkefjord og Sokndal. Avstanden fra Kirkehavn på Hidra til nærmeste vindturbin vil sannsynligvis være på ca 8-10 km. Foto: MULTICONSULT AS

Les også:

— Kunne fått flere svar

Daglig leder i Siragrunnen AS, Harald Dirdal, viser til at innsigelsene til prosjektet fører til at vedtaket fra NVE, uansett svar, ville blitt anket.

Harald Dirdal Foto: Torbjørn Witzøe

— Hadde vi fått et ja i første omgang, ville både vi og Amon gjennomført større mulighetsundersøkelser som kunne gitt Olje- og energidepartementet (OED) et mye bedre beslutningsgrunnlag for anken, sier Dirdal.Hvor stor tro har du på at anken går deres vei?

— Det vil jeg ikke spekulere så mye i, men registrerer at NVE selv konkluderer med at en tyngre vektlegging av teknologi og industri ville gitt et annet utfall. Det er de åpne og tydelige på, sier Dirdal.

Les også:

— Politisk beslutning

— Til syvende og sist er dette en politisk beslutning, og et spørsmål om hvilken retning Norge skal ta. Det snakkes mye om å skape nye bein å stå på, men hvis man mener noe med det, må man gjøre noe med det. Offshore vindkraft er en av mulighetene som ligger til rette for Norge. For å få noe til må man ha prosjekter og en industri som støtter opp. Det har vi her, sier Dirdal.