For fire år siden, da doktoringeniør Jorunn Gislefoss overtok etter Olaf Stalsberg som direktør for GE-konsernets røntgenkontrastmiddelfabrikk ved Ramslandsvågen i Lindesnes, trakk hun seg samtidig som styreleder for Eyde-Nettverket, den sørlandske prosessindustriens klyngeorganisasjon. Lars Petter Maltby fra Saint-Gobain Ceramic Materials tok over.

Gjør comeback

Men nå, under Eyde-Nettverkets årsmøte i Lyngdal ganske nylig, gjorde Gislefoss comeback.

— Jeg tenkte først at jeg ikke hadde tid til dette, siden jeg ikke er flink til å gjøre noe halvhjertet. Men så har jeg energi i forhold til at Eyde skal blomstre. Det blir en spennende tid fremover, sier Jorunn Gislefoss til Eyde-Nettverkets egen hjemmeside.

Styret hun heretter skal lede, er i en organisasjon som nå omfatter 32 bedrifter på Agder. «Kjernemedlemmene» er prosessindustribedrifter som eksempelvis Glencore Nikkelverk, Elkem Solar og Alcoa Lista. Deproduserer spesialiserte materialer og kjemikaliertil verdensmarkedet. I tillegg omfatter de 32 en rekke mindre produksjons- og kompetansebedrifter. Ifølge Eyde-Nettverkets hjemmeside er det totalt 8000 ansatte, og det drives forskning og utvikling for 270 millioner kroner per år.

God stemning

— Stemningen under årsmøtet var preget av optimisme, investeringsvilje og rapporter om gode resultater i 2015. Kort sagt går det bra for prosessindustrien på Sørlandet for tiden, bemerker Eyde-Nettverkets daglige leder Helene Falch Fladmark overfor Fædrelandsvennen.