BRASIL: På slutten av 90-tallet skar det seg fullstendig ved to tilfeller, da flunkende nye iskremmaskiner skulle settes i drift ved Hennig-Olsen Is.

— Jeg har vært med på launcher der det ikke har gått helt som det skulle. Enten kiler ventilen seg under oppstart, og det renner 4000 liter is ut av røret, eller det sier pang og kommer softis over hele lokalet, forteller den tidligere marketingsjefen ved iskremfabrikken til Fædrelandsvennen.

Nå er 56-åringen blitt eier og markedssjef i Flynonstop, etter at han i 2011 solgte sin eierandel i iskremfabrikken for 55 millioner kroner til de to brødrene.

BLE HJEMME: Espen Hennig-Olsen turte ikke å dra til Brasil for å hente flyet. Foto: Kjartan Bjelland

Denne gangen orket han ikke tanken på at det skulle skjære seg igjen.Under den høytidelige overtakelsesseremonien ved Embraer-fabrikken natt til tirsdag, norsk tid, ble det påpekt at flyeieren var hjemme av "spesielle årsaker".

— Hadde det blitt en teknisk svikt ved flyet nå, og det måtte stått på bakken i fire dager like før oppstart, da hadde vi hatt det, sier Hennig-Olsen.

— Betyr det at du er overtroisk, siden du ble hjemme?

— Overhodet ikke. Som Amundsen sa: Man kan ikke klage på uflaks, man må bare være godt forberedt. Man må alltid planlegge for at ting kan skje, men takk og lov for at alt har gått bra.En annen grunn til at han holdt seg hjemme, er at det er hektiske dager på kontoret i Kvadraturen.

— I går hadde jeg 137 punkter på min memoliste. Det gikk i ett fra åtte om morgenen til tolv om kvelden, opplyser den nybakte flyeieren.