Det melder nettavisen Oilpro.com, med nyhetsbyrået Bloomberg som kilde.

Ifølge Oilpro.com uttalte NOVs konsernsjef Clay Williams nylig, under en konferanse i New Orleans, at konsernet allerede har sett på flere store oppkjøpsmuligheter. Det skal ikke stå på finansiering: NOV har mye kontanter og enkel tilgang på annen kapital.

— Så jeg tenker vi har et bredt spekter av ting vi kan vurdere, siteres Clay Williams på.

Lastet med cash

Da NOV-konsernet la fram sin 2015-rapport, viste den over 100 milliarder norske kroner i bankinnskudd og andre omløpsmidler, altså verdier som lett kan omgjøres til kontanter.

Dagens NOV-konsern er jo for øvrig et resultat av en lang serie oppkjøp og fusjoner. Overtagelsen av Hydralift i Kristiansand og Hitech i Stavanger er bare to eksempler. Av Oilpro.com-artikkelen fremgår det at i årene 2011-2014 ble det brukt minst én milliard dollar (8,43 milliarder kroner etter dagens kurs) på oppkjøp hvert år. Ja, alene i 2013 ble det brukt 2,4 milliarder dollar (over 20 milliarder kroner) på å kjøpe opp oljeteknologiselskapet Robbins & Myers.

— Vi har en opportunistisk holdning til det å bruke penger; i et klima som det vi har i dag, kan det by seg muligheter for lukrative kjøp, uttaler konsernsjef Williams.

- Øverste sjikt i Houston

Her hjemme sier administrerende direktør Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco Norway dette:

— Det finnes alltid muligheter, men slikt tar de seg av i det øverste sjiktet i Houston og jeg har ingen kommentarer utover det.