— Om jeg bare hadde fått en halvtime alene med Siv Jensen, er jeg sikker på at hun ville innsett at dette er galskap, sier han til Dagens Næringsliv som et svar på at finansminister Siv Jensen (Frp) ønsker i neste års statsbudsjett å doble grensen for momsfri innførsel fra utlandet fra dagens 200 kroner til 400 kroner. Det meldte VG.no tirsdag. Grensen på 200 kroner har stått stille siden 1975. ## Frykter for arbeidsplasser

— Forbrukerne vil sikkert si: «Jøss så gøy». Men en dobling vil bety kroken på døren for en rekke norske fysiske butikker og tap av et betydelig antall arbeidsplasser, hevder Einar Øgrey Brandsdal, eieren av nettbutikker som Netthandelen.no og Blivakker.no, overfor DN.

— Norske forbrukere shopper i dag i utenlandske nettbutikker og passer på at de holder seg under grensen på 200 kroner per kjøp. En økning til 400 kroner betyr at de kan kjøpe langt flere produkter, eksempelvis sko, bukser, jakker og sportsartikler. Tar du deg en tur på nærmeste kjøpesenter, vil du se at langt over 50 prosent av varene der koster under 400 kroner, sier han og innrømmer at en dobling også vil ramme hans bedrift.

Smutthull

Steinar J. Olsen eier turtøyprodusenten Stormberg med både en rekke fysiske butikker i Norge samt netthandel både i Norge og 20 andre land i Europa.

— Det er ikke noen tvil om at dette smutthullet allerede er konkurransevridende, og jeg mener det prinsipielt er betenkelig å gjøre dette smutthullet enda større. Det er sikkert et populært forslag for Frp-velgerne, men Siv Jensen må være klar over at det betyr tap av norske arbeidsplasser, sier han til DN.

Finansdepartementet vil ikke kommentere budsjettlekkasjen overfor avisen. Statsbudsjettet for 2015 legges fram 8. oktober.