På en internasjonal handelsmesse som åpnet i Hellas lørdag, sa Samaras at gresk økonomi vil gå i pluss igjen i tredje kvartal i år.

I annet kvartal i år var nedgangen på bare 0,3 prosent mot 1,1 prosent i første kvartal. Den greske regjeringen regner med en samlet økonomisk vekst for 2014 på 0,6 prosent.

Turistene tilbake

En viktig årsak til at nedgangen bremset opp i forrige kvartal, er at turistene begynner å komme tilbake til landet igjen. Turistrafikken i år er anslått å ligge 10 prosent over nivået i fjor.

Les også:

Statsminister Samaras sier Hellas vil legge fram nye tiltak og planer for hvordan den store statsgjelden skal kunne betjenes. Gjelden tilsvarer 318 milliarder kroner og er nå oppe i 175 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Befolkningen misfornøyd

Befolkningen er ikke like fornøyd med reformene. Lørdag gikk over 20.000 personer i demonstrasjonstog i Hellas' nest største by Tessaloniki, der handelsmessen finner sted. De krevde at de strenge tiltakene som er innført etter krav fra EU, Det internasjonale pengefondet og Den europeiske sentralbanken, må opphøre. (©NTB) Les også: