Fylkesdirektør Elisabeth Blørstad sier at de jobber med flere bedrifter som har varslet nedbemanning. Foto: Tore André Baardsen

— Vi har et større trykk på arbeidssøkere nå enn tidligere. Det har vi hatt i hele februar, sier daglig leder Glenn Olsen i Bemanningsbyraaet.

Mandag strammet det seg ytterligere til da 150 fast ansatte fikk beskjed fra MHWirth om at de var overtallige.

— Vi har fått noen sms-er i dag og noen telefoner. De som mister jobben hiver seg raskt rundt og går til bemanningsbyråer, sier Olsen.

Han sier at distriktet tidligere har hatt masseoppsigelser som arbeidsmarkedet har absorbert. Denne gangen tror han det vil ta lengre tid før de overtallige er i jobb.

- Ikke jobb til alle

— Det er ikke jobb til alle på en gang her. Det er ikke bare MHWirth som har for mange ansatte. Vi vet ikke hvor lenge det vil vare, men det blir en rar vår i byen vår. Dette rammer mange familier. Mange må finne noe nytt å gjøre, sier han.

Flere varsler nedbemanninger

— Etter jul har det vært en del bedrifter som har varslet mulige nedbemanninger. De varsler oss som regel etter et «worst case scenario», men vi erfarer at når de får jobbet med dette, så blir det som regel ikke så store reduksjoner som varslet likevel, sier NAV-direktør i Vest-Agder Elisabeth Blørstad.

Etterspurt

Hun mener de fleste ledige raskt får jobb igjen.

— I andre deler av arbeidsmarkedet ser vi at denne kompetanse blir etterspurt. Vi må også huske på at det skjer store utbygginger innen denne bransjen fremdeles, eks Johan Sverdrup feltet, legger hun til. NAV jobber aktivt for å få overtallige fra MHWirth og andre firmaer ut i jobb igjen, og arrangerer blant annet jobbmesser i Kristiansand og Mandal denne måneden.