KRISTIANSAND: De svart— og gulkledde som før kampstart 13. juli var samlet på Lundskråga pub, ante fred og ingen fare da fotballpøblene fra Vestlandet ankom i to minibusser.

Uten forvarsel stormet de lokalet, og kastet flasker, glass og stoler mot gjestene som var samlet der i forkant av fotballkampen mellom Start og Brann på Sør Arena.

Stakk av

Vitner fortalte den gang til Fædrelandsvennen at fire av Brann-supportene fløy på en kristiansander, og én ble slått og sparket mens han lå nede. Fem minutter senere var angrepet over, og de fleste Brann-supporterne forsvant.

Politiet pågrep imidlertid to av dem, hvorav den ene var 24-åringen. Han motsatte seg arrestasjonen, og opptrådte aggressivt overfor polititjenestemennene. Urinprøve som ble tatt av ham avdekket at han var ruset på narkotika.

Kostbart å bråke

Saken havnet i retten fordi 24-åringen nektet å vedta forelegget han ble ilagt. Kristiansand tingrett har idømt 24-åringen 16.000 kroner i bot og ytterligere 4000 kroner i saksomkostninger.

Den unge bergenseren er dømt og bøtelagt flere ganger tidligere for vold, trusler, ordensforstyrrelser og narkolovbrudd.

Kristiansand tingrett la ved straffeutmålingen vekt på at bråk og ordensforstyrrelser fra såkalte casuals er et økende samfunnsproblem.

Uavgjort på stadion

På Sør Arena sikret Start seg denne lørdagen et etterlengtet poeng i bunnstriden, da de spilte 3-3 mot de rødkledde.