15 Brann-supportere stormet Lundskråga pub

Minst 15 Brann-supportere stormet Lundskråga pub før kampen mot Start.

Publisert:

PÅGREPET: Her blir to personer pågrepet etter at to minibusser med Brann-supportere stormet Lundskråga pub. Foto: Tipser

To minibusser med Brann-supportere skal ha kommet til Lundskråga pub og stelt i stand bråk, ifølge politiet. Foto: Tipser

GLASSKÅR: Brann-supporterne forsvant fort fra stedet, men restene av ølglassene de kastet ble liggende. Foto: Kjetil Nygaard

POLITIET AKSJONERTE: To politibiler var raskt på stedet. De fant igjen 15 Brann-supportere i Marviksveien. Foto: Kjetil Nygaard

  • Elling Svela
  • Kjetil Nygaard
  • Steffen Stenersen
Denne artikkelen er over seks år gammel

KRISTIANSAND: Politiet fikk klokken 16.47 flere meldinger om slossing mellom supportere til Brann og Start.

— Politiet er på stedet med to patruljer. Vi har kontroll på situasjonen, opplyste operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt.

Ifølge politiet kom Brann-supportere til stedet i to minibusser. Vitner forteller til Fædrelandsvennen at det var minst 20 personer som stormet inn på Lundskråga pub.

— Brann-supporterne hadde gått inn på Lundskråga pub og kastet stoler og øl, opplyser politiet.

Kristiansander til sykehus

To personer er pågrepet etter bråket.

— En av de pågrepne er lagt inn på sykehuset for observasjon. Han hadde inntatt ulovlige stoffer, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Fædrelandsvennen.

En 23 år gammel kristiansander ble brakt til sykehuset etter Brann-supportenes storming av Lundskråga.

— Skadeomfanget hans er ukjent, men han har fått slått ut flere tenner, sier operasjonslederen.

- Mange menn stormet puben

Et øyenvitne forteller til Fædrelandsvennen at han satt sammen med vennene sine utenfor Lundskråga pub da to minibusser parkerte nedenfor puben.

POLITIET AKSJONERTE: To politibiler var raskt på stedet. De fant igjen 15 Brann-supportere i Marviksveien. Foto: Kjetil Nygaard

— Det var mange personer som kom løpende ut av bussene. Førstemann tok ølen min og kastet i veggen. De stormet hele uteområdet, sier vitnet.Selv fikk han og vennene fart på seg og løp avgårde.

— Vi gikk opp og stod ved trærne ved siden av puben. Noen av kristiansanderne forsøkte å stoppe dem, men det var nyttesløst, forteller vitnet.

- Banket opp Start-supporter

Vitnet forteller at Brann-supporterne som stormet puben kastet ølglass og stoler over hele uteserveringen på Lundskråga.

— Fire av dem fløy på en kristiansander. Èn person ble slått og sparket mens han lå nede, sier vitnet.

Han anslår at opptøyene varte i fem minutter.

— Jeg hørte flere av Brann-supporterne rope at de hadde angrepet feil plass. Da trakk de seg tilbake, sier vitnet.

Samtidig ankom politiet og pågrep to personer.

— Jeg fikk helt sjokk. Vi satt og koste oss med øl før kampen mot Brann, så skjedde dette, sier han.

13 Brann-supportere bortvist

Operasjonsleder Vellesen forteller til Fædrelandsvennen at to Brann-supportere er pågrepet, mens ytterligere 13 er bortvist.

— To menn på 24 og 26 år er pågrepet, siktet for ordensforstyrrelse. Det sjekkes ut om de kan siktes for andre forhold også. 13 andre har fått beskjed om å gå til supporterbussen og holde seg der, sier Vellesen.

GLASSKÅR: Brann-supporterne forsvant fort fra stedet, men restene av ølglassene de kastet ble liggende. Foto: Kjetil Nygaard

Brann-supporterne er forvist fra alle byens puber, og har også fått beskjed om å holde seg unna Sør Arena.— De hadde forlatt puben da politiets patruljer kom til stedet. Men vi fant de igjen i Marviksvegen. Personalia er registrert på alle sammen, sier Vellesen.

Start-supporterne skal ikke ha gjort noe lovstridig.

— De var bare der og ladet opp til kampen, sier operasjonslederen.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kristiansand