— Det er et udyr som har vært her, men det er umulig å konstatere hvilket det er, sier Birger Øyulvstad til Fædrelandsvennen.

Det var mandag Øyulvstad fant sauen, som ikke er hans, inne på sin egen eiendom i Øyulvstad på sørenden av Åseral kommune.

Det er kun to dager etter at et jaktlag felte den 39 kilo tunge ulven som den siste tiden har drept over 40 lam i Åseral-området.

Har sett gaupa

Slik så sauen ut etter et ublidt møte med et rovdyr, men hvilket er vanskelig å si. Foto: Privat

Først tenkte gårdeieren at det var gaupa som hadde vært på ferde, men det er umulig å si om det stemmer. Kadaveret var så revet i stykker, og manglet blant annet en fot, at det ble umulig for Statens Naturoppsyn å konstatere med det ene eller det andre.— Jeg har sett gaupa på nabogården, så det er jo nærliggende å tro at det er den som har vært her. Men det er på ingen måte konstatert, sier Øyulvstad.

— Hva tenker du om at dette skjer kun dager etter at ulven ble felt?

- Oppspist

— Det var jo helt i nordenden av kommunen, så det er ikke sikkert den ville gått hit uansett. Men det kan jo være flere dyr her uten at vi vet om det, sier han.

Jon-Erling Skåtan er rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn i Aust-Agder. Han sier de setter dyret under kategorien «ukjent».

— Den var såpass oppspist at det ikke er mulig å si hva dødsårsaken er. Vi kan ikke utelukke noen ting, sier Skåtan til Fædrelandsvennen.

Og føyer til:

— Vi har ingen indisier på at det skal være flere ulv i området, sier Skåtan.