KRISTIANSAND: Den domfelte mener at det er begått saksbehandlingsfeil da lagmannsretten behandlet straffesaken mot ham. Underveis i saken viste det seg at lagrettens ordfører hadde gjennomført en privat åstedsundersøkelse på drapsstedet i Mandal. Da dette ble kjent for lagmannsrettens leder, ble juryens ordfører kjent inhabil. Dermed var det ni jurymedlemmer igjen som tok stilling til skyldspørsmålet.

25-åringen ble kjent skyldig i forsettlig drap med flere enn seks stemmer. Det betyr at minst syv av de ni jurymedlemmene stemte for å kjenne mannen skyldig.Den domfelte, som fikk 15 års ubetinget fengsel, mener også at han er for strengt straffet. I tillegg har han i sin anke til Høyesterett hevdet at han skulle ha vært dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge og ikke for forsettlig drap. Dermed mener den domfelte at lagmannsretten har brukt feil lovanvendelse.

I Kristiansand tingrett ble 25-åringen onsdag varetektsfengslet for ytterligere åtte uker i påvente av avgjørelsen fra Høyesterett.