MANDAL: Politiet er nå i ferd med å avslutte etterforskningen av drapet på Heidi Thisland Jensen (28) natt til søndag 19. mars i Mandal. I løpet av neste måned blir saken sendt til statsadvokatene og videre til Riksadvokaten.

Etterforskningen har avdekket at det var heftig krangling mellom avdøde og den siktede mandalitten (25) i forkanten av drapet. Kranglingen gjaldt blant annet en mobiltelefon og hunden til den drapssiktede.

Avdøde mente at en kompis av drapssiktede hadde tatt hennes mobiltelefon. Samtidig var 25-åringen irritert fordi Heidi Thisland Jensen hadde oppført seg utidig da de var på byen i Mandal.

Schæferhunden

Da Hedi Thisland Jensen brakte diskusjonen om drapssiktedes hund på banen, skal kranglingen eskalert kraftig. For 25-åringen var schæferhunden nesten å betrakte som et barn som han var utrolig sterkt knyttet til. Heidi

Foto: Privat

Thisland har, ifølge kilder Fædrelandsvennen har hatt kontakt med, sagt at hun ikke var fornøyd med hvordan han tok seg av hunden. Dette reagerte drapssiktede voldsomt på.

Kranglingen ble så heftig at 25-åringen slo til avdøde flere ganger inne i stua i huset hun leide på Hollekleiv, like øst for Mandal sentrum.

På et tidspunkt forlot Heidi Thisland leiligheten. Schæferhunden stakk også ut av huset. Da den siktede oppdaget dette, tok han med seg en kniv og løp etter. Han nådde igjen Heidi Thisland hundre meter fra huset. Der ble hun igjen slått og knivstukket.

Ringte politiet

Før 25-åringen nådde henne, rakk Heidi Thisland å ringe til politiets operasjonssentral. Hun skal ha vært veldig oppskaket, og fortalte at politiet måtte komme raskt, fordi »han dreper meg». Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen har tidligere uttalt at politiet ut fra denne telefonsamtalen ikke kan si om avdøde på det tidspunkt var alvorlig skadet.

Drapsmannen sier at han bare stakk henne en gang etter at han hadde innhentet avdøde, som da var sammen med hunden. Skadene på avdøde viser flere knivstikk på forskjellige steder, og at hun i tillegg er utsatt for massiv stump vold. Det er også tegn på at hun har vært utsatt for kvelningsforsøk.

Vitne så voldsutøvelsen

Den siktede har erkjent legemsbeskadigelse med døden til følge, men er siktet for forsettlig drap. Det har sammenheng med at 25-åringen tok med seg kniv da han løp etter Heidi Thisland Jensen. Da hun ble knivstukket og utsatt for vold skal dette også ha blitt observert av andre i nærheten. Hva disse har forklart til politiet er foreløpig ikke kjent.

Telefonen til politiet førte til at en patrulje fra Mandal politistasjon ble sendt til Heidi Thisland Jensens hjem. De kom dit etter tre-fire minutter. En halvtime konstaterte en lege på stedet at hun var død.