KRISTIANSAND: — Jeg traff Heidi på puben. Jeg pratet ikke så mye med henne. Etter hvert spurte jeg Heidi om hun ville bli kjørt hjem, noe hun ville, sa Håland.

Med i bilen var også tiltalte som satt i baksetet. – De sa ikke mye til hverandre, men nok til at jeg merket at stemningen var dårlig. Hun var irritert på ham på grunn av noe jeg ikke oppfattet, sa Håland.

På Hollekleiva slapp hun Thisland Jensen og tiltalte av. Det var omlag 20 minutter før Heidi ble drept. – Jeg ga henne en klem, og tenkte stemningen var så dårlig mellom dem at det sikkert ville bli krangel, sa Håland.

Innpåsliten

En venn av tiltalte og avdøde traff dem begge denne kvelden på et skjenkested i Mandal. Han beskrev tiltalte som innpåsliten i forhold til Heidi Thisland Jensen.

— Jeg traff henne først og spanderte en drink, forklarte vitnet i retten. Hun beskrev Thisland Jensen som nedfor.

Etter en stund kom så tiltalte til baren der de stod. Da opplevde vitnet tiltalte som amper. – Han var etter henne og lot henne ikke være i fred, sa vitnet som husker at tiltalte sa «det er ikke et eneste kvinnemenneske som har leverett på denne jord».

Vitnet reagerte sterkt på utsagnet og ba tiltalte roe seg ned. – Jeg sa at jeg var kjempestolt over Heidi og alt hun hadde fått til i livet, sa vitnet.

Trakkaserte

Et annet vitne var Øyvind Westermoen. Han driver asylmottaket i Mandal. Han fortalte at Heidi Thisland Jensen drapskvelden oppsøkte ham på utsiden av et utested i Mandal.

— Hun satte seg ned og skjelte meg ut fordi jeg driver asylmottaket. Jeg opplevde dette som trakassering, sa Westermoen som følte det ikke hadde noen hensikt å diskutere saken.

— Jeg valgte derfor minste motstands vei og gikk hjem, sa Westermoen.

Lånte sko

En kamerat av tiltalte ble også avhørt i retten. Kameraten ble oppsøkt av tiltalte da tiltalte kom til ham på sokkelesten rett etter drapet. Der fikk han låne sko. – Jeg trodde det var noen etter ham, sa kameraten i retten.

Tiltalte spurte om å få overnatte, noe han ble nekter ettersom kameraten skulle ut av huset. Han beskrev tiltalte som sliten og forvirret.