KRISTIANSAND: — Det er forkastelig å gi videre opplysninger som er gitt i fortrolighet under et politiavhør. Og det er ille at noen velger å trykke disse, sier Sveinung Søndervig Johnsen. Han er bistandsadvokat til Jannike Arnesen.

Johnsen mener lekkasjene og offentliggjøringen av disse er med på å bryte ned tilliten mellom klientene, advokater og påtalemyndigheten.

— Vi vet ikke hvem som har lekket fra vitneforklaringene, men det er viktig at vi kommer til bunns i dette. Jeg har vært i kontakt med flere av de andre bistandsadvokatene i denne saken og vi mener det er avgjørende at mennesker som har forklart seg for politiet, må kunne stole på at opplysningene blir ivaretatt på en forsvarlig måte, sier Johnsen.

Nå frykter advokaten at klienter i fremtiden kan bli tilbakeholdne med å gi opplysninger til politiet av frykt for at de kan havne i offentlighetens lys.

— De som har lekket kan ikke ha tenkt langt. Når det gjelder saken i Aftenposten vil jeg sammen med min klient diskutere hvorvidt vi skal fremme en klage overfor Pressens faglige utvalg eller ikke, sier bistandsadvokaten.