KRISTIANSAND: — Det ser ut som morgendagen blir den gråeste i nær fremtid. Det starter med litt regn i morgentimene, men det varer ikke så lenge. Det ser også ut til at det blir en del mildere, med temperaturer rundt seks-syv grader, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

(Saken fortsetter under langtidsvarselet)

KRISTIANSAND: Langtidsvarselet fra Yr (øverst) og Storm viser at det kommer til å bli mildvær i hele vinterferien. Morgendagen kan bli overskyet, men så kommer sola tilbake.

Tirsdag kommer godværet tilbake. Langs kysten ventes det at gradestokken vil krype over ti plussgrader. — Det er ganske mildt til å være i februar. Været kan bli delvis skyet, men med perioder med sol. Onsdag, torsdag og fredag ser det ut som det blir en del sol. Mildværet holder seg ut uken, sier Walløe.

Regn i fjellet

I fjellet ser det derimot ikke fullt så lyst ut.

— Vestlandet får de fleste skyene og dette skylaget kommer også inn over områder rundt Hovden. Det blir mer skyer her enn i lavlandet. Det blir likevel mulig å gå på ski, med gløtt av sol både torsdag og fredag. Slik det ser ut nå blir nok fredagen best. Helgeværet er foreløpig ganske usikkert, sier Walløe.

Temperaturene er ventet å stige også til fjells.— Det blir litt over null i morgen og et par plussgrader resten av uken. Det er ventet noe nedbør, så det kan dryppe ned noe regn av og til. Men det blir ikke mye og hvis man er heldig vil det komme om natten. Det skal uansett ikke bli så mye at det får noen stor betydning for de som vil ut på ski, sier Walløe.

Hvor tilbringer du vinterferien? Send gjerne et bilde til nyheter@fvn.no. MMS kan sendes til 03811.