AGDER: I løpet av natten har det blåst kraftig både i fjellet og langs kysten av Agder-fylkene. Ved Blåsjø målestasjon i Bykle ble vinden målt til liten storm rundt midnatt.

— Her ble vinden målt til 45 knop, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Har du tatt bilder i vinterferien? Send til tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)

Målestasjonen i Bykle ligger rundt 1100 meter over havet. På stasjonen Hovden/Lundane, som ligger 841 meter over havet, har vinden vært en god del svakere.

— Der ble vinden målt til liten kuling på det kraftigste i natt, sier Granan.Ifølge NRK har vinden ført til skader på skianlegget på Hovden i løpet av natten.

— Et par stoler i skitrekket har fått seg en omgang i vinden, også har det løsnet en plattform fra en av mastene, sier leder for skipatruljen på Hovden, Torger Leidal, til NRK.

Stolheisen snart åpen

Klokken 11.10 opplyser Leidal til fvn.no at stolheisen vil åpne om et kvarters tid.

— Vi har festet plattformen som løsnet. Det var kun en bagatell og stolheisen starter nå om det kvarter - tyve minutter, sier Leidal.

Han bekrefter at det har blåst godt i natt.

— Det har vært veldig mye vind. På toppen har det nok vært oppe i orkan styrke, sier Leidal.

Leidal opplyser at skisenteret foreløpig har startet opp T-trekket og at det ser ut som at det kan bli fine forhold utover dagen.

Full storm langs kysten

Også langs kysten har det blåst friskt i nattetimene. Ved Lindesnes fyr var vinden oppe i full storm i går kveld.

— I morges blåste det rundt 40 knop, det vil si sterk kuling, sier Granan.

Han forteller at vinden er ventet å løye utover dagen i dag.— Det blir rolige vindorhold i hele Agder. Søndag kveld dreier vinden igjen, slik at vindstyrken kan øke på igjen mot mandagen. Da kan det nok bli liten kuling i fjellet, sier Granan.

Fint vær i helga

Utover dagen i dag og på søndag blir det trolig godvær, ifølge Granan.

— Det er noen byger i området nå, men skylaget sprekker opp etter hvert. I kveld er det oppholdsvær som gjelder. Søndagen blir av det fine slaget, med sol og pent vær.

Mandag blir det imidlertid mer nedbør.

— Den kommer som snø i fjellet og regn langs kysten. I området rundt Hovden vil nok temperaturene ligge rundt 0 grader, mens det langs kysten blir fire-fem-seks varmegrader.

Har du tatt bilder i vinterferien? Send til tips@fvn.no eller 03811 (tlf/sms/mms)