KRISTIANSAND: — Vi har ingen indikasjoner på det, men utelukker ingenting, sier politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo.

Han tilbakeviser at fokuset på festen til den beryktende Bandidos-klanen gikk ut over vanlig patruljering i Sørlandsparken i helgen.

  • Vi toppet bemanningen. På den måten sikret vi at øvrig politioppdrag ble håndtert på ordinær måte, sier han.

Hvor store ekstrastyrker som ble satt inn i forbindelse med Bandidos-samlingen vil Hortemo ikke ut med.

Kripos

Heller ikke etterforskningsleder Einar Skarpeide utelukker at tyvene kan ha benyttet anledningen til å robbe Expert-bygningen mens politiet slo jernring rundt festlokalet i Vennesla.

-Vi utelukker ingenting, men tror den teorien er lite sannsynlig. Våre spekulasjoner går i retning av at det er omreisende som står bak. Vi har nå kontaktet Kripos for å få oversikt over likhetstrekk fra andre slike store tyverier rundt om i landet, sier Skarpeide.

Fra øst-europa?

Varehussjef Morten Dahl tror det er profesjonelle øst-europeere som står bak.

— Fremgangsmåten er karakteristisk. Øst-eruopeere er kjent for gå gjennom vegger. De er godt organisert, opptrer maskert og har millimeterpresisjon mot detektorer, sier han.

Dahl sier Expert har blant Norges sikreste alarmopplegg.

Men hva hjelper det når tyvene klipper ut deler av veggen og på den måten klarer å stoppe alarmutløsningen.

— Det er skummelt, sier Dahl, som ikke vil spekulere i hvorvidt tyvene var klar over politiets hovedfokus på Bandidos-festen.

- Ytterst profesjonelle

— Vi har å gjøre med ytterst profesjonelle tyver som vet hva de holder på meg. Hvorvidt de «timet» ut fra Bandidos, tør jeg ikke ha noen formening om, men det er mange som tenker i de baner, sier han.