KRISTIANSAND: — Vi har ikke fått full oversikt over innbruddet ennå, men Expert anslår at varer for omkring én millon kroner er stjålet, opplyser etterforskningsleder Einar Skarpeid ved Randsund politistasjon til fvn.no.

SE VIDEO: Millionbrekk hos Expert

Metallvegger

Innbruddet skjedde på baksiden av Expert-butikken natt til lørdag. Det var ansatte ved butikken som oppdaget brekket da de kom på jobb om morgenen.

— De har tatt seg inn gjennom metallvegger på baksiden av bygningen. Det kan se ut som de har klippet seg inn ved hjelp av kraftig verktøy, sier Skarpeid.

Tyvene har tatt varene fra et oppbevaringslaget, og i tillegg banet seg vei til et sikkerhetsrom i bygget. Her skal spesielt verdifulle varer i butikken være lagret.

Alarm

Tyvene har klart å unngå både alarmer og sikkerhetsovervåkningen i butikken. Derfor har politiet foreløpig få opplysninger å gå etter.

— Innbruddet er gjennomført på en profesjonell måte. Omfanget av varer som er stjålet, kan tyde på at flere personer står bak ugjerningen, sier Skarpeid.

ØKS: Tyvene har tatt seg inn i bygningen ved å hugge hull i veggen. Politiet tror denne øksa er brukt til ugjerningen. Videoovervåkning

Politiet jobber nå med å hente inn alt av opptak som kan vise hvordan tyvene har kommet seg til og fra butikken. Flere firmaer i området har videoovervåkning som kan ha fanget opp tyvenes bevegelser.

— Vi avventer fortsatt de tekniske undersøkelsene fra åstedet. I tillegg vil vi kartlegge hva som finnes av videomateriell, sier Skarpeid.

Rekordbrekk? Skarpeid tror innbruddet hos Expert er et av de største på Sørlandet på flere år.

— Det er vanskelig å si at det er det største, men jeg kan ikke huske at varer for så store summer er stjålet før i vårt distrikt, sier Skarpeid.

Politiet har fått inn få tips i saken, og ønsker tips fra publikum.