MANDAL: Det er Per Ardiles (26) og Torodd Olsen (52), de to personene som har vært savnet i over to døgn, som er funnet omkommet i bilen. Det opplyste politistasjonssjef Bjart Gabrielsen til fvn.no, fredag kveld.

Lokal mann fant spor

26-åringen skal natt til julaften ha ytret sterkt ønske om å prøvekjøre bilen. De to ble sett sammen da de rundt klokken 2.30 natt til julaften forlot utestedet Berzerk i Mandal sentrum. Da bilen ble heist opp viste det seg at det var Per Ardiles som satt på førersiden, og derfor trolig har kjørt bilen.

Den siste observasjonen av de to ble gjort av drosjesjåføren som kjørte dem til 52-åringens bolig, hvor bilen sto parkert.

De skal ha kommet fra brokrysset i hovedgata, og kjørt i retning mot vest, før de har kjørt ut av veien og i elva.

— Mange lurer på hvordan dette kan ha skjedd. Men det vil vi aldri få vite, for det var ingen vitner til hendelsen, sier Gabrielsen.

Søket ble startet i Mandalselva etter at det ble funnet to merker i treverket på bryggepromenaden av en forbipasserende mandalitt. Det tydet på at en bil hadde kjørt ut i elva. Merkene var like ved Dressmann og politistasjonen i Bryggegata i sentrum av Mandal.

Artikkelen fortsetter under bildet

MINNESTUND: Vennene til Per Ardiles holdt i går kveld sin egen minnestund ved bryggekanten der de to kjørte ut natt til julaften. FOTO: JARLE R. MARTINSEN

Dykket

En kranbil heiset opp den svarte Mercedes CL 600, som tilhører 52-åringen. Bilen ble funnet på rundt fire meters dyp.

— Vi fikk melding om at bilen var funnet klokken 16.15, og like etterpå ble det opplyst at det var to personer i bilen, sier Neset.

Det ble rekvirert profesjonelle dykkere og området rundt ble stengt av, etter at det kom melding til politiet om merker ved bryggekanten klokken 15.32. Politiet vurderte fredag kveld om de to mennene skal sendes til rutinemessig obduksjon.