MANDAL/STAVANGER: Helikopteret landet ved Gismerøya like over klokken 14 fredag ettermiddag. Etter en kort brifing med lokalt politi, skal det søkes fra luften.

Det var lenge ventet at et politihelikopter fra Gardermoen skulle settes inn i søket, men på grunn av tett tåke ved flyplassen har ikke dette kunnet lette.

Da vil helikoptersøket konsentrere seg om området ved Gismerøya og Kleven. I tillegg vil helikopteret fly opp langs riksvei 455, opplyser politiet.

Søk i Mandalselva I påvente av helikopter fra Gardermoen har Røde Kors, Sivilforsvaret og politiet søkt på begge sider av Mandalselva i håp om å finne de savnede mennene.

Etterforskningsledelsen opplyser at de ikke har stor tro på å gjøre funn langs elva, men at alle muligheter blir holdt åpne.

Det søkes også med letemannskap i området Kleven og på Gismerøya.

I tillegg jobber politiet med å få ut informasjon fra bomstasjoner i nærheten av Mandal. Politistasjonssjef, Bjart Gabrielsen, opplyser at dette er et tidkrevende arbeid. Det har heller ikke vært lett å komme i kontakt med rette vedkommende ettersom det er jul.

Ny forespørsel Politiet har i tillegg på nytt sendt forespørsel om Sea King-helikopter til Hovedredningssentralen på Sola. Politiet har imidlertid liten tro på at sentralen prioriterer oppdraget på Sørlandet.

Aftenbladet.no har vært i kontakt med en person i Stavanger som kjenner godt den 52 år gamle rogalendingen som er savnet. Vedkommende sier at familien er svært bekymret for mannen.

– Vi har vært inne i leiligheten til 52-åringen i Mandal. Der sto lysene og ovnen på, og førerkortet hans lå igjen. Bare lommebok og mobil har han tatt med seg, sier vedkommende til nettavisen.

52-åringen har en datter i Stavanger, men hun ønsker ikke å snakke med media.