KRISTIANSAND: — Vi ser nå at situasjonen ikke er holdbar, hverken for barn, personal eller foreldre, og vi jobber nå med løsninger, sier barnehagedirektør Nina Reinhardt torsdag.

Er i brakke på branntomta

Onsdag ettermiddag skrev fvn.no at foreldrene fortviler over situasjonen barnehagen er kommet i etter brannen natt til 1. oktober. I dag har én barnegruppe tilholdssted i en brakke på branntomta, mens to avdelinger er plassert på gamle Roligheden gård, like ved Roligheden barnehage.

Line Eidsvig er blant dem som har barn på Roligheden gård.

— Det har vært en grei løsning for en kort tid, men det er ikke en grei løsning over en lengre periode, sier Eidsvig til fvn.no.

Eidsvig peker blant annet på at det er trange garderobeforhold og et lite uteområde ved bygget.

To nye barnehager?

Etter det fvn.no får opplyst er det mest ønskelige utfallet sett fra barnehagedirektørens side at det på Lund nå bygges to helt nye barnehager. Én som var planlagt allerede før Kongsgård-brannen, og ytterligere en som plasseres på tomta der brannruinene etter Kongsgård barnehage i dag står.

— På sikt er det et behov for minst en treavdelingsbarnehage der, sier Reinhardt.

Barnehagedirektøren sa onsdag at hun ikke kan bruke penger på en stor, midlertidig brakkeløsning etter at brannruinene er revet. Hun avviser likevel at dagens delte løsning vil bli opprettholdt helt frem til et helt nytt barnehagebygg står klart på tomta.

— Nei, det tar tid å få ferdigstilt det bygget. Samtidig ser vi altså at situasjonen rundt barnehagen nå er uholdbar. Vi må finne bedre alternativer, sier Reinhardt.

Donn-huset revet

Det betyr konkret å finne et godt egnet, større bygg som kan romme alle tre Kongsgård-avdelingene frem til nybygget er klart.

Etter hva fvn.no erfarer er det dette som er utfordringen. Eksempelvis er det gamle Donn-huset, som i barnehageåret 2007/2008 huset mottaksbarnehagen i byen, nylig blitt revet.

- Hvilke konkrete bygg ser du for deg, Reinhardt?

— Det kan jeg ikke gå ut med foreløpig, sier barnehagedirektøren.