KRISTIANSAND: Brannvesenet fikk meldingen klokka 23.32 tirsdag, og etter kort tid var bygningen overtent. Flammene stod en periode høyere enn Spesialsykehuset for rehabilitering, som ligger like ved barnehagen.

Vitner fvn.no har snakket med på stedet, opplyser at brannen startet i inngangspartiet, og spredte seg raskt til store deler av bygget.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men naboer fvn.no har snakket med frykter brannen er påsatt.

— Vi vet ikke mye enda. Meldingen om brannen kom litt over halv tolv. Da brannvesenet kom til stedet var det full fyr i store deler av barnehagen, forteller innsatsleder i politiet, Øyvind Hægeland, til fvn.no.

Se video av brannen her Brant godt ved inngangen

Bygningen skal være totalskadet. Det viser også fvn.no sine bilder fra brannstedet.

— Det er litt tidlig å si noe om brannårsaken, men det brant godt ved inngangen. Huset er ganske totalskadet, så det blir ikke barnehage her med det første, sier Hægeland.

Klokken 01.30 bekreftet 110-sentralen i Arendal at brannvesenet har full kontroll, og at etterslukking pågår. Et av lagene som deltok i slukkingen har dessuten returnert til brannstasjonen i Kristiansand.

Brannteknikere skal undersøke barnehagen så fort temperaturen gjør det forsvarlig. Trolig skjer dette onsdag morgen. På grunn av omgangen på brannen måtte brannvesenet i Vennesla bistå brannvesenet. Totalt deltok fire brannbiler i arbeidet med å slukke brannen.

(FOTO: KJARTAN BJELLAND) Sjokk

Styrer i barnehagen, Liv Torsvik, ble vekket rundt midtnatt.

— Jeg er sjokkert, lei meg og redd, sier en preget Torsvik til fvn.no.

Foreløpig kan hun ikke si hvordan foreldre skal opptre onsdag morgen.

— Det er for tidlig for meg å si. Vi får ta en ringerunde i morgen tidlig. Det er klart at vi ikke kan ha barna i en barnehage som er brent ned, sier Torsvik.

Bygget tilhører den kommunale Oddernes Kongsgård barnehageenhets avdeling i Bispegra på Lund. Tidligere het barnehagen Kongsgård barnehage.

— Vi sendte avsted folk, men det er jo hovedsaklig brannvesenets oppgave å ta seg av dette, ettersom det her er snakk om et bygg hvor det ikke befant seg mennesker, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Se video av brannen her Se video fra brannen på fvn.no onsdag morgen.