KRISTIANSAND: Tirsdag 30 september cirka klokken 23.30 tente 21-åringen på Oddernes og Kongsgård barnehage slik at hele den vestre delen av barnehagen ble utbrent. Brannen kostet Kristiansand kommune rundt 6,5 millioner kroner.

Mannen har innrømmet ildspåsettelsen, og forklarte i retten hvordan han gjorde det.

Les også: Ba om ett års fengsel for brannstifter

Ifølge mannens forklaring i retten skal han ha drukket noe alkohol før hendelsen. Han skal deretter ha dratt bort til barnehagen, tent på innholdet i en søppeldunk og plassert den under inngangspartiet.

Ifølge politiet har mannen i avhør forklart at han ønsket å få et kick av å tenne på barnehagen. Dette forklarte han med all oppmerksomheten barnehagebrannene i Drammen hadde fått i media.

21-åringen er tidligere straffedømt for tilsvarende ildspåsettelse. I september i fjor tente mannen på mottaksskolen i Kristiansand. Brannen førte til ødeleggelser for omkring 800.000 kroner. For dette forholdet ble mannen idømt en fengselsstraff på åtte måneder hvor 120 dager ble gjort betinget. Aktor Johan Martin Kile mente at det var straffeskjerpende at ildspåsettelsen ved Kongsgård barnehage ble gjort bare få måneder etter at 21-åringen slapp ut av fengsel.

Les også: Tente på for andre gang

Samtidig mente aktor at 21-åringen måtte få noe strafferabatt for å ha samarbeidet med politiet etter pågripelsen få dager etter brannen.

I retten ble 21-åringen også dømt for å ha stjålet en sykkel, og for å ha knust sidevinduet på en bil. Straffen ble satt til ett år i fengsel.