— Jeg kan bekrefte at en person ble pågrepet i Mexico onsdag. Vi tar nå kontakt med meksikanske myndigheter for å få ham utlevert, sier kontorsjef Stefan Stöhr ved påtalemyndighetens kontor i Berlin til Fædrelandsvennen.

Hun ble funnet død i en koffert i elven Spree i Berlin i juni. Politiet har hele tiden vært rimelig sikre på at den mistenkte 38-åringen stod bak, og han har vært internasjonalt etterlyst.

38-åringen er nå siktet for drapet.

Drept på kunstgalleri

Den tyske avisen BZ meldte om saken først. Avisen skriver at 5. juni ble mannen sett sammen med Sand ved et kunstgalleri i Berlin.

Pressetalsmann Martin Steltner hos statsadvokaten i Berlin har tidligere bekreftet at 36-åringen fra Mandal ble drept på kunstgalleriet Paradise KulturRaum, som ligger i bydelen Wedding i Berlin.

Galleriet ble drevet av den nå pågrepne 38-åringen fra Chile. Ifølge tyske medier skal chileneren ha blitt observert med en stor trillekoffert på togstasjonen 12. juni, dagen før kofferten med den drepte kvinnen ble funnet i elva av en tilfeldig forbipasserende.

Her ble 36-åringen fra Mandal drept en gang etter 5. juni. 13. juni ble hun funnet død i en koffert i elven Spree. 24. juni aksjonerte politiet mot galleriet. Foto: Joacim Jørgensen

Politiet mener at chileneren fikk hjelp av en kamerat, en 38 år gammel tysker, til å fjerne bevis fra åstedet. Han ble løslatt etter kort tid, ettersom politiet mener det ikke er grunn til å frykte at han vil flykte.

Uvisst

Ifølge BZ skal den siktede chileneren fremstilles for varetektsfengsling fredag. En eventuell utlevering skal skje via diplomatiske kanaler, og det er ennå uvisst hvor lang tid det vil ta, skriver avisen.

Hva motivet for drapet skal ha vært, er heller ikke kjent.