— Vår skjønne unike Lene har brått og brutalt blitt revet fra oss. Hun var en vidunderlig sjel som vil bli savnet av mange. Vi er i sjokk og ber om forståelse for at vi trenger tid og ro til å ta vare på hverandre i sorgen, skriver familien i en uttalelse sendt til Fædrelandsvennen.

Familien har sendt Fædrelandsvennen dette bildet av Lene Sand (36) som de har godkjent blir brukt. Foto: Privat

Ukjent identitetDet var lørdag 12. juni at en person ble funnet død i en koffert som fløt i elven Spree i Berlin. Politiet slo raskt fast at vedkommende hadde blitt drept, men hvem hun var og hvor drapet hadde skjedd var lenge uvisst.

Først i slutten av forrige uke ble det kjent at kvinnen var fra Norge.

— Hun var spesiell og enestående. Det var ikke dette som var planen. Hun skulle bli gammel og ha det gøy, sa en venninne av Sand til Fædrelandsvennen i helga.

Hun traff 36-åringen sist like før 17. mai, da kvinnen var hjemme i Mandal en tur. 36-åringen fortalte da om miljøet i Berlin som hun var blitt en del av.

— Hun sa at det var «himla mye gøye folk», musikere og kunstnere. Hun var selv veldig kunstnerisk av seg, og her hadde hun liksom funnet plassen sin, sa venninnen, som ble kjent med dødsfallet fredag.

Fremdeles på frifot

Onsdag i forrige uke gikk politiet til aksjon mot et kunstgalleri i bydelen Wedding. Galleriet ble drevet av en 38 år gammel chilener, som nå er mistenkt for drapet. Ifølge Bild og andre tyske medier ble han sist sett dagen før kvinnen ble funnet i elven. Han skal da ha gått mot togstasjonen

Onsdag i forrige uke gikk politiet til aksjon mot kunstgalleriet Paradise KulturRaum i bydelen Wedding i Berln. Ifølge politiet ble det funnet spor som viser at det var her kvinnen ble drept. Foto: Joacim Jørgensen

med en stor trillekoffert.

Talsmann for påtalemyndigheten i Berlin, Martin Steltner, opplyste til Fædrelandsvennen mandag at 38-åringen fremdeles er på frifot.

— Vi vet ikke nøyaktig hvor han er, men vi har noen spor. Vi håper at vi skal finne ham. Vi tror ikke at han er i Tyskland, sa Steltner til Fædrelandsvennen mandag formiddag.