ARENDAL: — Ivarsen løp i døden, men han er overhode ikke å bebreide i saken, sa aktor.

- Uaktsomt så det holder

Aktor mente det var udiskutabelt at det var Ergas kjøring som førte til at Ivarsen omkom.

– Erga kjørte uaktsomt så det holder, helt fra forfølgelsen startet ved Stoa og videre.

ÅSTEDET: Her ble Børge Ivarsen drept momentant da han ble påkjørt av Christer Erga (28) natt til 4. mars i år. FOTO: ARKIV

Streng reaksjonStatsadvokaten la vekt på at det var viktig å reagere strengt på den kjøringen som Erga gjennomførte natt til 4. mars i år, som endte med at han ved Grimstadporten kjørte på politiførstebetjenten.

Statsadvokaten minnet om at Erga måtte bære hele ansvaret for ulykken fordi han etter aktors påstand opptrådte grovt uaktsomt.

Etter statsadvokatens prosedyre skal forsvareren, advokat Thor Bache-Wiig, holde sin prosedyre før saken avsluttes med innlegget fra bistandsadvokaten, Terje Scavenius.

Liten strafferabatt

Aktor, statsadvokat Jostein Johannessen, vil ikke at retten skal gi Christer Erga strafferabatt for drapet på Børge Ivarsen.

Statsadvokaten mente i sin prosedyre i Aust-Agder tingrett i dag at bevisene mot Erga var så overbevisende at dette ikke ga grunnlag for rabatt. Isolert sett mente aktor at bildrapet kvalifiserte til fengsel i fire år og seks måneder, og at ranet av bil i Drammen måtte gi ett års fengsel. I tillegg kommer de øvrige tiltalepunktene.

Aktor og statsadvokat, Jostein Johannessen. FOTO: JON ANDERS MØLLEN

— Iherdig kriminellAktor samlet seg om en rabatt på et halvt år, slik at påstanden ble fem år og seks måneders fengsel.

Han betegnet Christer Erga som en iherdig kriminell gjenganger, og at lovgiveren har signalisert at de skal være straffeskjerpende momenter i saken mot 28-åringen.

Statsadvokaten mente at Børge Ivarsens opptreden på saken ikke har noen betydning for straffeutmålingen i saken mot Erga.