GJØVIK: Politiet sa etter pågripelsen at det var svært viktig å få gjort avhør raskt, men siden har ingen ting skjedd, melderNRK.

– Utleveringsbegjæringen er sendt, vi avventer tilbakemelding på denne. Vi venter også på tilbakemelding på om vi kan sende egne folk ned for å avhøre ham. Det er visse formaliteter som må være i orden først, sier Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat i Vestoppland politidistrikt

12. juni ble en 17-årig afghansk jente ble funnet drept på Grua på Hadeland. En 28-årig mann, faren til den drepte jentas toårige datter, ble siktet og pågrepet i Roma fire dager senere. Han var da sammen med datteren.

Den to år gamle datteren er fortsatt på en institusjon i Italia. Bistandsadvokaten hennes, Inger Marie Støen, sier de er maktesløse.

– Dessverre har det tatt mye lengre tid enn det som har vært ønskelig, og det er trist, men vi må forholde oss til det systemet som er i Italia, sier hun.

Toåringen ble tatt hånd om av italiensk politi etter at faren ble pågrepet og siktet for drapet på jentas 17 år gamle mor. Moren hadde fått asyl i Norge. Ifølge Støen er alt papirarbeid som kan gjøres fra Norge gjort.

– Vi må bare vente til de italienske myndighetene frigjør henne, sier hun.