LYNGDAL: — Vi er bedt om å bistå i etterforskningen, det kan jeg bekrefte, sier fungerende lensmann Jan Terje Aas i Lyngdal til Fædrelandsvennen.

Det var Lister24 som skrev at kvinnen har bodd på mottaket i Lyngdal. Mottakslederen bekrefter overfor avisa at 17-åringen bodde halvannen måned i Lyngdal.

— Det stemmer og jeg kan bekrefte det, dessverre, sier Mirko Rados, mottaksleder for det lokale mottaket for enslige mindreårige, til Lister24. ## Skulle besøke familie

Politimester i Vestoppland, Linn Hilde Fosso, sier til Fædrelandsvennen at den drepte kvinnen 30. mars i år kom til Norge og asylmottaket i Agder sammen med sin to år gamle datter.

— For kort tid siden dro hun til Grua for å besøke familie, sier Fosso.

Hun sier de nå jobber tett med politiet i Agder.

- Vi prøver å avklare alle bevegelser som avdøde og hennes datter har hatt etter at de kom inn til Norge. Vi er selvfølgelig interessert i å vite hvem som kan gi oss ytterligere oppplysninger, sier Fosso.

Avhør

Politiførstebetjent Ragnhild Smesland ved Lyngdal lensmannskontor sier til Fædrelandsvennen at det ikke er lenge siden avdøde var i Lyngdal, uten at hun vil utdype mer.

drap lunner datter.jpg Foto: NTB Scanpix

17-åringen var fremdeles registrert med bostedsadresse på Lyng EM mottak i Lyngdal da hun ble drept. — Vi har fått en bistandsanmodning, og holder nå på med å skaffe oss en oversikt og gjennomføre avhør av personer som kan ha opplysninger om de involverte, sier politiførstebetjent Ragnhild Smesland.

Ber om tips

Politiet har etterlyst toåringen med bilde. De ber om tips fra publikum for å få opplysninger om hvor hun kan være.

— Det er ingen grunn til å tro at folk i Agder skal være spesielt på vakt. Vi har ingen opplysninger om at toåringen befinner seg der, sier Fosso til Fædrelandsvennen.

Mottakslederen Mirko Rados sier til VG at 17-åringen hadde fått permisjon fra mottaket for å reise på besøk til sin familie i Lunner, siden moren ville at den lille jenta skulle ha noen å leke med.

Ble slått riksalarm

Politiet fikk melding om en skadet person i et hus på Lunner i Oppland klokken 12.29 onsdag. Da politiet kom til stedet, fant de jenta død. Hennes to år gamle datter er savnet og etterlyst. Det er slått full riksalarm i søket etter toåringen og en annen person.

— Det er viktig at den lille jenta kommer til rette, sier leder ved Lyng EM Mottak, Mirko Rados til Lister24. Rados forteller til avisen at de hadde møte i går med alle fra mottaket til stede.

— Vi passer på alle som er her nå, sier Rados til avisen.

VG skriver at 17-åringen bodde alene med datteren på mottaket.

— For meg er mannen som politiet er på jakt etter ukjent. Hun hadde ikke fått være her som enslig mindreårig asylsøker hvis hun hadde vært gift, sier Rados til VG.

Holder utkikk

Både på ferjehavna i Kristiansand og ved Kristiansand lufthavn Kjevik er tollerne bedt om å holde utkikk etter den to år gamle jenta og den siktede barnefaren.

— Vi skal se etter en navngitt person som er sammen med et barn på cirka to år. Vi har generell oppsikt på hvem som beveger seg ut av landet, og tjenestemennene har dette bak øret, opplyser kontorsjef for Kristiansand regiontollsted, Helge Breilid, til Fædrelandsvennen.

Tollvesenet i Kristiansand fikk melding fra politiet klokken 14.01 onsdag ettermiddag. Etter det Fædrelandsvennen forstår, var det ikke lagt ved bilde av den siktede barnefaren.