Det var lett å bruke store ord da Gunnar Pettersen skrev intensjonsavtale med Vipers i desember og jakten på stjerner som Løke, Nøstvold og Lunde startet.

Det var like lett å bli skeptisk gjennom vinteren, da stjernene som Pettersen hadde sagt måtte signere, glapp for Vipers. Etter hvert som ukene gikk, minnet det hele stadig mer om et luftslott, og Vipers' troverdighet sto på spill. Men mandag valgte altså en av Norges mest profilerte, mest fargerike og mest håndballkompetente trenere å signere en toårskontrakt med Vipers. Det er fantastisk og nesten ikke til å tro — særlig med tanke på at 58-åringen fra Sandefjord bare for to år siden sa nei til verdens beste håndballag, ungarske Györ. Hele Vipers-organisasjonen skal ha ros for at de har lykkes, men den største blomsterkvasten går til Terje Marcussen. Han er visjonæren, den som har turt å rope høyest. Vipers' daglige leder har ikke orket å se på at klubben har forblitt en middelmådighet i norsk eliteserie. Han har satset. Og vunnet.

Denne signeringen kan være nøyaktig det som trengs for å redde den sportslige satsingen i en klubb som de siste årene har gått på tomgang. For det har ikke svingt veldig over Vipers siden europacupeventyret for ti år siden. Stort sett har rosatrøyene kjempet på nedre halvdel av tabellen, de lokale profilene har blitt færre og færre, og trenerne som har kommet og gått har ikke maktet å løfte interessen for byens beste håndballag. Ei heller flyttingen til Aquarama har bidratt til økt engasjement, snare til økt økonomisk bekymring i en klubb som fortsatt sliter med millionlån til Kristiansand kommune.

Med signeringen av Gunnar Pettersen, er det grunn til å tro at følgende kan skje:

Flere profilerte spillere vil signere for Vipers.

Nå ser alle at laget fra Kristiansand mener alvor. Det gjør dem mer attraktive. Og det er grunn til å tro at flere spillere på høyt nivå lar seg friste til å bli trent av en av de mest meritterte og høyest respekterte trenerkapasitetene på markedet

Media vil vie damelaget langt mer interesse.

Gunnar Pettersens fremtoning minner mye om Tom Nordlies. Slikt biter media på. «GP» er også frisk i sine uttalelser, og han har tyngde til å mene noe om det meste.

Næringslivet vil spytte mer penger inn i klubben.

Mer profilering pleier å gi mer penger i kassa. Trolig vil Gunnar Pettersen ha den effekten også på næringslivet her i byen.

Flere unge jenter får lyst til å satse på håndball.

Dersom Vipers lykkes i sin satsing, bør det gi en positiv effekt i form av økt rekruttering i landsdelen. Det bør trigge unge håndballspillende jenter dersom de ser at Sørlandets flaggskip kjemper helt i toppen av eliteserien.

Skjer alt dette , blir det gøy å følge Vipers de neste årene.