— Jeg gleder meg til å ta fatt. Spillerstallen er spennende, og fasilitetene best i landet, konstaterer den tidligere landslagstreneren.

Som eneste medium var Fædrelandsvennen til stede da Pettersen mandag kunngjorde at han innfrir intensjonsavtalen han signerte med Vipers i desember. Han skal trene landets sydligste eliteserielag i to sesonger, og ser for seg å være på plass tidlig i mai for å bli kjent med spillerne.

— Vipers-ledelsen har jobbet godt over tid med å sikre et bra lag fra kommende sesong, og jeg har fått mer og mer lyst på jobben, sier han.

Da han signerte intensjonsavtalen, var utgangspunktet at Vipers hadde lokket med å skulle skaffe ham stjernespillerne Tonje Nøstvold, Heidi Løke, Kristine Lunde-Borgersen og Katrine Lunde. Det har ikke skjedd, men Pettersen er likevel offensiv:

Skal pendle

— Målet må være å lukte på medalje kommende sesong, og så kunne heve seg ytterligere året etter. Vi ligger foran skjema på målvaktssiden allerede, mener han og sikter til nyervervelsen Sakura Hauge fra Tertnes.

Pettersen håper at Lunde-Borgersen, som for en drøy måned siden ble mor for andre gang, vil være klar til spill kommende sesong. Og han håper også målvakt Lunde kan gi signaler på at spill i Vipers fra sesongen 15/16 kan være aktuelt. Nøstvold glapp for Vipers, men det er knyttet store forventninger til den nederlandske landslagsspilleren Lynn Knippenborg, som snart slutter seg til klubben.

Pettersen ser for seg at han ukentlig skal bo fire dager i Kristiansand og tre i Sandefjord. Da får han med seg lagets fellestreninger, og står over dagen med fysisk trening. Hjemme i Sandefjord skal han følge opp G16-laget der sønnen Simen spiller, og der målet er medalje i den nasjonale Bring-serien.

— Jeg er tilhenger av at det skal trenes mye, og at det skal trenes mye med ball. Jeg er tilhenger av basistrening også på elitenivå, og tidligere har jeg stort sett holdt meg til 6-0- og 3-2-1-formasjoner i forsvar, sier Pettersen.

Mangler tre-fem spillere

Vipers' daglige leder Terje Marcussen er klar på at Pettersen-signeringen er viktig både for å sikre nye spillere og nye sponsorer.

— Det har haglet inn med gode meldinger fra eksisterende sponsorer i dag, og vi er strålende fornøyd med å ha sikret oss vårt førstevalg på trenersiden. Nå jobber vi iherdig med å få spillerstallen komplett, understreker Marcussen.

Per nå teller stallen 11 spillere, og målet er at den skal ende opp på 14-16. Ved siden av å få tilbake Kristine Lunde-Borgersen ønsker klubben å sikre seg en venstrehendt bakspiller. Vipers er fortsatt i dialog med Siri Aaserud om en forlengelse.

Nevnte Lunde-Borgersen ønsker ikke å si noe om hva kommende sesong kan bringe for hennes del, men er begeistret for trenersigneringen.

— Det er kjempebra, og et bevis på at klubben har jobbet veldig godt for å få det til. Det er nok mange som har trodd at dette ikke skulle ordne seg, mener hun.

- En fantastisk gladnyhet

Håndballekspert Frode Scheie mener Gunnar Pettersen er en av landets beste trenere gjennom tidene.

— At han nå vender tilbake som hovedtrener i eliteserien, er en fantastisk gladnyhet for norsk håndball og helt vidunderlig for Sørlandet. Det bør gi ringvirkninger i form av medieomtale, publikumsfremmøte, nye sponsorer og nye spillere. Med Gunnars dyktighet og litt flaks kan Vipers nærme seg toppen i en serie som fort kan bli jevn bak Larvik.

Scheies kollega i TV2, Bent Svele, karakteriserer ansettelsen av Pettersen som et scoop.

— Gunnar er en av landets beste trenere både på kvinne- og herresiden, og har også en stor karriere som spiller. Når han nå sier ja til en ny hovedtrenerjobb, er han garantert sulten. Hovedutfordringen blir å få Vipers stabilt gode. Slik jeg ser det, kan laget ta seriemedalje om ett-tre år.