— Dette påvirker egentlig alle håndballfrelste personer på Sørlandet, sier Randesund-trener Terje Ingebrethsen.

Mandag kunngjorde Vipers Kristiansand at Gunnar Pettersen skal trene laget de neste to sesongene. 58-åringen har ambisjoner om å skape et vinnerlag, og tror Vipers kan lukte på medaljer allerede kommende sesong.

— Gunnar er en fargeklatt med masse erfaring. Jeg ser veldig lyst på framtiden til håndballen på Sørlandet med Gunnar ved roret, og dette kan vi dra nytte av alle sammen, slik at håndballen kommer på det nivået vi ønsker den skal være, sier Ingebrethsen.

Bøttevis av kunnskap

Randesund, som spiller kvalifisering til 1. divisjon kommende helg, har allerede en samarbeidsavtale med Vipers. Den går ut 1. mai, men blir trolig forlenget.

— Har du inntrykk av at han er opptatt av rekrutteringsarbeidet?

— Ja, jeg tror han kan heve nivået på treningene, administrasjonen, egentlig hele håndballen i Agder, slik at vi kan få et løft sammen. Når dette kommer i gang, håper jeg vi kan dra nytte av kunnskapen han sitter inne med, slik at vi kan lære litt, sier Ingebrethsen.

- Vil løfte interessen

AK28-trener Johnny Hansen er også positiv til signeringen av Pettersen.

— Jeg håper dette kan skape litt blest rundt håndballen her nede, for det har ikke vært så mye de siste årene. Dette vil helst sikkert løfte interessen, sier han, og legger til.

— Kanskje vi kan komme tilbake til tilstandene vi hadde i KIF for noen år siden.

I Aust-Agder ble håndballprosjektet «Jenteløftet» lansert mandag. Målet der er å få Grane Arendal opp til 1. divisjon. Trener Kjetil Øygarden mener det uansett er viktig å ha flaggskipet Vipers i eliteserien.

— At Pettersen blir ny Vipers-trener synes jeg er veldig positivt. Han er ikke bare faglig dyktig, han er også en person med stor respekt i håndballmiljøet i Norge. Hvis Vipers leverer, og blir et bra lag i eliteserien, er det positivt for håndballen, sier han.

Kjøpelag?

Han legger til at han også er litt bekymret for Vipers-satsingen, og etterlyser mer langsiktig tankesetting.

— Jeg er spent på om de klarer å holde trykket oppe. Det er viktig for unge talenter at de har noe å se opp til, og at Vipers ikke blir et kjøpelag. Det skal bli spennende å se hva de klarer å fylle opp med av lokale talenter fra distriktet, sier Øygarden, og fortsetter.

— For meg virker det som om de ønsker å bygge opp laget med stjerner. Jeg håper de har en langsiktig plan, for konsekvensene blir store om de mislykkes. Smeller det, så smeller det veldig. Å kjempe i toppen er en kostbar affære, og jeg håper de har en god plan for å takle den økonomiske situasjonen, for det er en helt annen liga, sier han.