KRISTIANSAND: — Jeg er sjokkert, overrasket og skuffet over at Andersen kan opptre slik som stortingsrepresentant. Språkbruken er vulgær, mener Strandvik, som er regionsjef for Norges Lastebileier-Forbund i Agder og Rogaland.

EPOST: Torbjørn Andersen (Frp) angrer ikke på eposten han skrev til Karl W. Strandvik. (Foto: Arkivfoto)

Med Stortingets epostadresse og underskrevet som stortingsrepresentant reagerer Andersen sterkt på det Strandvik sa i Fædrelandsvennen mandag om at han mener Agder-politikerne er passive på Stortinget . — Hold kjeft

Andersen skriver:

«Det å bli skjelt ut og hånet av deg slik vi på agderbenken ble gjort i dagens fevenn blir litt for mye av det gode fra din kant!!! For å si det rett ut kan du og lastbileierne ikke forvente mer sympati og støtte fra meg i hvert fall! Nå har du dritt skikkelig på draget slik jeg ser det!»

Og:

«Har du ikke noe mer konstruktivt å bidra med i denne viktige saken for Sørlandet enn slikt lavmål mot landsdelens stortingsrepresentanter, så bør du faktisk holde kjeft!»

Andersen underskriver eposten slik:

«Ikke vennlig hilsen fra stortingsrepresentant Torbjørn Andersen Aust-Agder Fremskrittsparti.»

- Saklig kritikk

Årsaken til Andersens nærmest hatske utfall mot Strandvik, er at regionsjefen mener at Agders stortingsrepresentanter ikke har politisk tynge og samarbeid når det gjelder å få veipenger til Sørlandet.

Les også: - Politikere uten tyngde

”Har du ikke noe mer konstruktivt å bidra med i denne viktige saken for Sørlandet enn slikt lavmål mot landsdelens stortings-representanter, så bør du faktisk holde kjeft!

Torbjørn Andersen (Frp) i eposten til StrandvikStrandvik forstår ikke at Andersen tar dette som en helt personlig kritikk.

– Jeg mener dette er saklig kritikk rettet mot alle på agderbenken og som de skal og må tåle. Å bli skjelt ut fra en stortingsrepresentant som går på person og ikke sak er mildt sagt spesielt, sier Strandvik.

Han tror denne måten å møte kritikk på ikke er representativt for noen andre på Stortinget.

– Jeg har i alle år hatt et godt samarbeid med sentrale og lokale politikere. Men også disse må takle at vi kritiserer deres måte å jobbe på uten at de dermed skal gå i strupen på en, sier Strandvik som synes dette er flaut for Andersen.

Føler seg tråkket på

Andersen hevder i eposten at han og Fremskrittspartiet i alle år har hatt forståelse for lastebileiernes utfordringer.

«Du må lære deg å skille mellom hva partiene står for i så måte når du uttaler deg med brask og bram!» , skriver han.

Overfor Fædrelandsvennen innrømmer stortingsrepresentanten at han føler seg grundig tråkket på.

– Strandvik skjærer oss alle på agderbenken over en kam. Jeg har så lenge jeg har vært stortingsrepresentant jobbet hardt for veiene på Sørlandet i alle sammenhenger. Derfor føles det dypt urettferdig at Strandvik mener at vi ikke jobber for saken, sier han.

– Men språkbruken da?

– Nå hadde jeg ikke akkurat regnet med at dette skulle siteres i avisa. Men jeg blir fort engasjert, og da renner det raskt over, sier Andersen som ikke på noen måter vil si at han angrer eposten.

– Nei, også jeg må få uttrykke frustrasjon.

Har Torbjørn Andersen gått over streken? Si din mening i debattfeltet nedenfor.