OSLO/AGDER: I Nasjonal transportplan, som legges fram nå klokken 12, går regjeringen inn for å bygge ut E 39 fra Gartnerløkka til Hannevikdalen. Men dette kan tidligst påbegynnes om fem år, i perioden 2014 til 2019. Og regjeringen gjør det klart at bompenger må til.

Det som likevel er den største skuffelsen i forhold til det en samlet landsdel har kjemper for, er at ikke regjeringen vil videreføre en ny vei helt til Søgne. Det betyr at køene inn fra Søgne om morgenen og ut av Kristiansand på E39 om ettermiddagen vil fortsette.

Skuffet

Fylkesleder i Vest-Agder Senterparti, Sigmund Oksefjell er skuffet over egen regjering på dette punktet.

— Satsingen er god på nasjonalt plan. Men vi hadde forventet mer i Vest-Agder, særlig i forbindelse med ny E 39 fra Kristiansand til Søgne, sier han.

Stortingsrepresentant Peter Gitmark (H) er provosert på landsdelens vegne.

- Avspist med smuler

— Vi blir nok en gang avspist med smuler. Sørlandet er den glemte landsdel. Igjen blir vi tilsidesatt fra den rødgrønne regjeringen. Det er akutt behov for ny firefeltsvei fra Kristiansand til Søgne og videre til Mandal, sier Gitmark.

I NTP vil regjeringen også gi penger til ny Varoddbro, utbedre strekningen Tveit – Langeid på riksvei 9 i Setesdal og begynne arbeidene på ny E18 mellom Arendal og Tvedestrand.