Før lørdagens kamp mot tabellnabo Follo, ligger sørlendingene bare fire poeng bak Lillestrøm på andreplass, som gir direkte opprykk. Men romerikingene har én kamp mer spilt enn KIF.

— Ut fra det vi hadde forventet, har vi levert fantastisk i år, sier Baltic - som blant annet ledet KIF til seier på bortebane mot serieleder Falk Horten.

- Alt i våre hender

Opp til St. Hallvard, tabelltreeren som KIF slo på bortebane 30-27 i forrige kamp, skiller det tre poeng. Tredjeplass gir kvalifisering til eliteserien. Det er åtte kamper som gjenstår av sesongen.

— Vi har alt i våre hender, men etter de to-tre neste kampene vil vi vite mye mer. Men vi har store sjanser til å klare opprykk, mener kroaten.

Han understreker at det nyopprykkede lagets målsetting før sesongen var å etablere seg i 1. divisjon.

— Slik sett har vi ikke noe press om å rykke opp i år. Men jeg vil at vi skal rykke opp så fort som mulig, og nå som vi har mulighet allerede i år, hvorfor skal vi ikke like gjerne gå for det? Slike muligheter kan man ikke velge når man får, sier 39-åringen.

Tar flere poeng borte enn hjemme

En utfordring er å få sving på resultatene på hjemmebane. Så langt har laget tapt ni poeng på hjemmebane, men bare to poeng borte.

— Akkurat dét er verdt et studium i seg selv. Hadde vi bare tatt fem peng til hjemme, ville vi allerede vært på direkte opprykk. Det viser hvilket potensial vi har, sier Baltic.

Første mulighet til å snu hjemmekomplekset er mot Follo lørdag ettermiddag. Laget ligger to poeng foran KIF med like mange kamper spilt.