— Jeg er veldig godt fornøyd med å få denne muligheten. Det er et ambisiøst lag, og jeg er en ambisiøs trener. Det gir gode muligheter for et godt samarbeid, sier Baltic til Fædrelandsvennen.

Leder i KIF, Hallgeir Oftedal, klubbutvikler Svein Tønnessen, trener Tihomir Baltic og seniorleder Erlend Hansen. Foto: Morten Lind Vårum

39-åringen signerte torsdag kveld kontrakten som binder ham til KIF de neste to årene. Kroaten var forrige sesong trener for ØIF Arendals G18 og rekruttlag. I tillegg har han hatt ansvaret for elitelagets individuelle morgentrening.— Jeg ser på denne jobben som et steg videre i min trenerkarriere, sier Baltic, som på sikt har et mål om å bli trener på toppnivå.

Baltic har som spiller 48 landskamper for Kroatia, og har vunnet den kroatiske ligaen to ganger og blitt cupmester med RK Zagreb. Han har også spilt to Champions League finaler for Barcelona og spilt finale i EHF-cupen med Magdeburg.

- Et scoop

Leder i KIF, Hallgeir Oftedal, er svært godt fornøyd med signeringen av lagets nye trener.

— Vi har gjort et scoop, sier Oftedal.

Kaptein, Sindre Sørli er spent på den nye treneren.

— Spennende med noe nytt utenfra med nye ideer og en annen filosofi. Kroatia er jo en stor håndballnasjon, sier Sørli, som så vidt kjenner til Baltic fra treningsopphold i ØIF i løpet av forrige sesong.

— I Norge løper vi hele tiden, mens i Kroatia varierer spillet mer med eksplosive og helt rolige perioder, forteller Sørli, som ser fram til neste sesong.

— Jeg har store forventninger til både han og oss. Han virker som en engasjert trener, og vi trenger en som pisker oss, sier KIF-kapteinen.

Ny divisjon

KIF rykket denne sesongen opp til 1. divisjon etter to sesonger på tredje høyeste nivå.

— Målet er å bli i 1. divisjon, sier seniorleder i KIF, Erlend Hansen.

— Det blir en tøff sesong, så laget trenger å bygge muskler, sier Baltic.