Her, mellom skolene i Vennesla, planlegges ny svømmehall i bygda. Foto: Henrik Ihme

Den nye svømmehallen i Vennesla skal ut på anbud, og politikernehåper at labre tider i byggebransjen vil gi dem en god pris.

Det bestemte politikerne under plan— og økonomiutvalgetsmøte tirsdag formiddag.

— Prosjektet skal ut på anbud, og så får vise hvilken pris markedet kan tilby for en svømmehall med bådekantine og lokaler til Moonlight. Det blir helt feil å stanse nå,sa KrFs gruppeleder Daniel Bakken.

Dermed så politikerne i plan- ogøkonomiutvalget bort fra rådmannens forslag om å skrote nysvømmehall på grunn av kostnadsnivået. Han frykter en sprekk på 17millioner kroner.

— Det er ekstremt viktig at prosjektet nå går utpå anbud, slik at vi ser om vi kan få et fullverdig prosjekt. Viserdet seg så at hallen ikke lar seg realisere innenfor rammen, så måvi se på andre alternativer, sa ordfører Torhild Bransdal (KrF).

Frykter sprekk

Prosjektet kan etter anslagene koste så mye som 115millioner kroner, noe rådmann Svein Skisland frykter, men detpolitiske flertallet av KrF, Ap og Sp tror at anbudsrunden vil giVennesla kommune en god nok pris for å holde seg innenforprosjektrammen på 98,5 millioner kroner.

Budsjettkameratene haddekommet sammen til dette i forkant av møtet. — Det ville være heltfeil å hoppe av nå. Tidene i byggebransjen tilsier også at dette eret gunstig tidspunkt å anbudssette prosjektet, og så mye som tiprosent lavere pris for hele prosjektet kan være mulig å oppnå. Vimå prøve, og heller si nei om det ikke går, sa Sps Eivind Drivenes.

Liv Lauvsland (Ap) sitter i byggekomiteen sammen med BerntSlettedal (H). Hun sa at komiteen har jobbet iherdig medprosjektet.

— Nå går de tre partiene for dette, og jeg tror dettevil bli et flott prosjekt. Jeg håper bare at rammen holder, sa hun.

Vil ha private inn

Frp stemte også for å anbudssette svømmehallen,men fremmet også et alternativt forslag om på utsette prosjektetett år for å få inn private investorer i et ops-prosjekt.

— Viønsker også å få til et fullverdig svømmehallprosjekt. Derforønsker vi å gå ut og få med private utbyggere på laget, sa FrpsAlexander Etsy Jensen.

Det ville imidlertid medføre opphold ifremdriften, og fikk ikke gehør hos flertallskonstellasjonen. Førførste spadetak er sju millioner kroner brukt på å planlegge nysvømmehall – og politikerne ønsket ikke at dette arbeidet skullestanse opp.

Og i stedet for slik flere har tatt til orde for, såvar det bred enighet om å bygge svømmehallen slik opprinneligplanlagt, med kantine for ungdomsskolen og nye lokaler tilungdomsklubben Moonlight.

Og altså ikke å sette opp en «ribbet»variant med kun svømmebasseng.

Forslaget fra budsjettkameratene bletil slutt stemt igjennom med 8-1 stemmer. Høyres Bernt Slettedalvar den eneste som støttet rådmannens forslag, som kom med nok enadvarsel innledningsvis.

— Strikken strekkes veldig langt ut fra envurdering av kommunens situasjon i årene fremover, med storekostnadsutfordringer rundt blant annet helse og pensjon, sa SveinSkisland.