— Jeg er glad for endelig å være i Norge, sa en svært glad Faizullah Muradi.

Gunar Ervik (med flagget) ønsker Faizullah Muradi velkommen til Sørlandet. Helt til høyre står støttespilleren Morten Ekeland. Foto: Jarle R. Martinsen

Et 40-talls mandalitter og veteraner fra Norges Veteranforbund møtte torsdag kveld opp for å ønske tolken Faizullah Muradi velkommen på Kjevik og Sørlandet.

S e video fra festen over!

— Vi møtte opp i respekt og for å støtte Muradi, sier Oddbjørn Wiggen, leder for Norges Veteranforbund - avdeling Kristiansand.

Ordfører Tore Askildsen var også til stede.

Flyet landet på Kjevik klokka 22.30, og tolken ble møtt med jubel da han entret ankomsthallen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

I Mandal bar det til restauranten Marna Cafe. Her møtte hele støtteapparatet til Faiz opp, som vil si venner, kjente og kolleger på biblioteket der han har jobbet. Dessuten var krigsveteran Asbjørn Olaussen her.

— Jeg er her for å vise min sympati. Og dessuten min forskrekkelse over den behandlingen norske myndigheter har gitt ham, sier Olaussen.

Faizullah Muradi er glad for endelig å sette beina på Kjevik og Sørlandet. Foto: Jarle R. Martinsen

Jeg er her for å vise min sympati

Også ordfører Tore Askildsen var her.

— Jeg synes den jobben støttespiller Morten Ekeland har gjort for Faiz er fantastisk. Uten ham hadde denne saken neppe endt så godt, sier Askildsen som er sterkt kritisk til norske myndigheter han også.

Var med

Morten Ekeland har siden siste søndag har vært i byen Lecce i Italia hos Faiz. Nå er han lykkelig over å være tilbake i Mandal.

Jeg hører vi er historiske

— Jeg hører vi er historiske i den forstand at det er første gang norske myndigheter har betalt en billett tilbake til Norge for en de første har utvist og deportert, sier SV-politikeren.

Nå er han dyktig sliten etter meget anstrengende uker. Samtidig skal det bli godt å jobbe lokalpolitikk igjen! — Ja, det blir veldig stas, forsikrer han om.

Er sikker

Muradi selv føler seg sikker på at skal få sin asylsøknad godkjent. Justisminister Anders Anundsen har imidlertid tidligere sagt at Justisdepartementets instruks kun handler om behandlingen av asylsøknaden og ikke er en forhåndsinnvilgelse av en eventuell oppholdstillatelse.