KRISTIANSAND: — Dette er kommet opp som et forslag fra oss, i vår interne samarbeidsgruppe. Navneforslaget følger saken ut på offentlig høring, så vedtar bystyret navnet til slutt, opplyser saksbehandler Christina Rasmussen fra kommunens planavdeling til Fædrelandsvennen.

Forslaget er da også ytterst nærliggende siden broa forbinder Lund med Eg, der Sørlandet sykehus har sin hovedbase.

Koster 350 millioner

I fremtiden blir området en gigantisk helsebydelmed både offentlige og private institusjoner.

bilde4.jpg Foto: Norconsult

Egsbroa skal forbeholdes kollektivtrafikk, utrykningskjøretøy, gående og syklende. Den regnes som avgjørende for å få til en storsatsing på buss i «det gylne triangelet» — bestående av UiA, Kvadraturen og sykehuset.Broa skal også sikre sykehuset en ekstra tilførselsvei for utrykningskjøretøy.

Prisen er estimert til rundt 350 millioner kroner. Det er ikke avgjort når arbeidet skal starte opp, men den er et av de prioriterte prosjektene i bymiljøavtalen sammen med sykkelekspressvei og ny fire felts vei fra Gartnerløkka og vestover.

Broa sett fra nord, hvor man skimter Oddernesbroa i bakgrunnen. Foto: Norconsult

Oversendt kartverketByggestart kan bli en gang mellom 2020 og 2022, avhengig av prioritering. Reguleringsplanen for broa kommer til politisk førstegangsbehandling før sommeren.

— Er det noen strid rundt broa?

— Nei, vi har hatt møte med naboer på Sødal-sida. De fleste er innforstått med at det kommer bro, men er opptatt av støyforholdene. Vi må ta et par boliger og erverve litt grunn, sier planleggingsleder Ragnhild Haslestad fra Statens vegvesen.

De har oversendt navneforslaget til Statens kartverk for behandling og sjekking av skrivemåte. Samtidig er Språkrådet rutinemessig bedt om råd i saken.