Herrevinneren fra Bergen kom i mål på tiden 01:45:14, og vant med klar margin til Gustav Iden som var 21 sekunder bak. Torvet og sentrum var godt fylt opp for å ta i mot Norges beste triatleter, og til og med bølgen har gått flere ganger.

— Det var veldig gøy. Det var en utrolig kjekk konkurranse. Spesielt løpingen var veldig morsom med mye folk rundt, sier Kristian Blummenfelt.

- Hvordan var ferden til gull?

— Helt konge. Løypa var ganske snill og jeg klarte meg bra hele veien. Spesielt sykkelbiten var annerledes enn normalt, så det var første gang på veldig lenge at jeg brukte temposykkelen. Til vanlig er det mye mer svinger enn vi hadde i dag på sykkeldelen, sier Norgesmesteren for herrer.

Slik så det ut når Kristian Blummenfelt ble NM-mester. Foto: Herman Folvik

Valgte Kristiansand foran Rio

Bergenseren tok kommandoen umiddelbart i svømmedelen og ledet stort sett hele veien, men en annen bergenser, Gustav Iden, og Casper Stornes gjorde det de kunne for å holde følge. Sistnevnte ble etter hvert koblet ganske langt fra, og passerte målstreken med tiden 01:47:30. Nå skal Blummenfelt til Frankrike og Pyreneene for å skaffe seg mengdetrening, før det er verdensserie i først Stockholm, så Chicago om noen uker. Han kunne vært å prøvd OL-løypa istedenfor å konkurrere på Sørlandet.

— Jeg valgte å delta her i Kristiansand fremfor å være i Rio for å kjøre gjennom prøve-OL til neste år. Jeg ønsket heller å være her i Norge og delta i noen mer lokale konkurranser. Jeg tror ikke det gir så stor fordel å ha kjørt gjennom løypa i Rio før, sier Blummenfelt som har OL-medalje som mål og trener 1300 timer i året.

Forventet seier

Seieren var ventet for Blummenfelt.

- Hvis jeg hadde blitt nummer to ville det vært en følelse av tap for meg. Jeg ville blitt skuffet da, men det er alltid en digg følelse å vinne, sier den ambisiøse triatleten.

- Hvordan var publikum?

— De var virkelig konge. De virket å ha sommerstemningen inne, sier Blummenfelt og gliser.

Sølvvinneren var også fornøyd, og synes ikke andreplassen var noe nederlag.

- Det var morsomt dette, med mye folk. Løypa var ganske deilig, men jeg kunne ikke gjøre noe med Kristian, sier sølvvinneren Stornes. Han har senere ambisjoner om å delta i OL i 2020.

Glad seierskvinne

Lotte Miller gliser etter å ha kommet først i mål. Foto: Herman Folvik

Kvinnevinneren Lotte Miller var svært fornøyd i målområdet etter sluttiden 02:01:28. — Det var utrolig kjekt. Jeg fikk være i fred i front hele veien, og det er utrolig herlig å bare kunne fokusere på sitt eget løp, sier Miller.

Hun var i ekstase over pubikumsoppmøte i Kristiansand.

- Det var fantastisk. Så mye folk som heiet deg fram er veldig motiverende. Det er utrolig mye kulere å løpe i sentrum hvor mennesker pusher deg frem, istedenfor å være i skogen alene, sier jenta fra Stavanger.

Sølvmedaljevinner for kvinnene ble Karen Magnussen, mens Monica Wold vant bronsemedaljen.