KRISTIANSAND: Pyramideselskapet World Games International (WGI) skal være solgt av bakmannen Greg Kennedy.

Salgssummen er ikke kjent.

Det er en gruppe forretningsfolk ledet av sveitseren Jost Steinbruchel som skal ha kjøpt virksomheten, ifølge en melding fra WGI, melder Nettavisen TV 2. — Ut fra det jeg har sett av meldinger og kommentarer i saken, kan det se ut som om det bare er opprettelse av et nytt selskap, som skal hente inn nye penger. Det er de samme folka som står bak, og når verdenslederne ikke uttaler seg i saken, indikerer det at de er med på og inforstått med salget, sier Sylte til Fædrelandsvennens nettavis.

— Hvilke konsekvenser tror du dette vil få for de som har investert i WGI?

— I beste fall vil folk måtte betale inn nye penger, for å få igjen de gamle, i verste fall - og det er mest sannsynlig, vil de ikke få igjen penger selv om de betaler inn nye, sier Sylte.

Han har ingen tro på at det nye selskapet vil overta ansvaret og innfri løftene fra WGI om å tilbakebetale penger.

— De som fortsatt har trodd at de skulle få penger uten å anstrenge seg, vil måtte med dette innse at det ikke blir mulig, sier Sylte.

WGI er blant annet basert på nettbasert spill. Den har svært mange norske medlemmer, og er nå lagt inn i et nytt selskap som skal starte driften rundt midten av april.

Tidligere i mars besluttet Økokrim at de ikke ville innlede etterforskning av navngitte WGI-topper etter straffelovens paragrafer om underslag og bedrageri.

Men advokat Sylte fortsetter arbeidet med søksmålet mot verdenslederne. Han sier det såkalte salget ikke vil ha betydning for hans arbeid, og at han i løpet av en ukes tid venter å få tilsvar på søksmålet fra verdenslederne.