Oslo : Økokrim-sjef Einar Høgetveit skriver i et brev til advokaten at han ikke finner det riktig å bruke av Økokrims begrensede ressurser på denne saken, melder NTB.

– WGI fremstår som en pyramidelignende virksomhet, hvor den generelle risikoen ved deltakelse burde være velkjent for alle som deltar, blant annet gjennom mediene, heter det i brevet.

— Høgetvedt gir herved alle pyramideselskaper fritt spillerom og klar beskjed om at de ikke vil bli etterforsket. Med andre ord er det full anledning for alle til å starte slike spill, uten å bli tatt eller etterforsket, sier advokat Sylte til Fædrelandsvennens nettavis.

Høgetveit gjør likevel oppmerksom på at saken godt kan anmeldes til lokale politidistrikter selv om Økokrim velger å droppe den.

— Mener han vi skal ringe til alle distriktene og anmelde saken ved hvert enkelt kontor? Blir det billigere, enn om Økokrim med sin eksepterise jobber med saken? spør Sylte.

— Er du overrasket over beslutningen?

— Økokrimsjefen sier han bruker mye ressurser på T5PC-saken, men WGI er dobbelt så stort. Det sier mye om prioriteringer. Vi har nå bedt sentrale justispolitikere legge press på justisministeren for å få fortgang i saken om forbud mot pyramidespill. Blant andre har vi vært i kontakt med Knut Storberget i Ap og FrP, sier Sylte.

I Finland er 18 personer tiltalt for brudd på den finske lotteriloven i forbindelse med WGI, blant dem to nordmenn. Onsdag ble en dansk statsborger tiltalt for å ha organisert spill gjennom WGI-pyramiden.