— Det startet på slutten av sesongen i fjor, men i sesongoppkjøringen i år har Vilde på en måte eksplodert. Jeg både håper og tror at hun får sitt store gjennombrudd i år. Det har hun fortjent.

Ordene tilhører Gunnar Pettersen som etter flere av treningskampene har trukket fram hurtigtoget fra Hellemyr som en av sine aller beste spillere. Som for eksempel da hun prikket inn åtte mål på åtte skuddda Vipers slo Århus 29-21.— Vilde er ekstremt hurtig, men tidligere har hun ikke fått utnyttet farten fordi hun ikke har våget å tjuvstarte på kontringer. Men i sommer har hun stukket tidlig og fått mange kontringsballer. Dessuten har hun utviklet skuddteknikken vesentlig, og hun har blitt mye stødigere og mer solid i forsvar, sier Vipers-treneren.

- Ser ingen begrensninger

Jonassen kommer fra Hellemyr, men slo seg opp som bakspiller i AK 28 helt til Vipers hentet henne på nyåret for snart tre år siden. Men det er først foran denne sesongen at 23-åringen ser ut til å kunne spille en hovedrolle. Pettersen tror til og med at A-landslaget på sikt kan være innen rekkevidde.

— Nå skal vi ta et skritt av gangen, og det jeg har sagt er at målet hennes i år bør være rekruttlandslaget. Men potensialet hennes er ikke dårligere enn til de som er på A-landslaget. Men det gjelder å utnytte det og bekrefte det i kamp etter kamp. Nå får hun konsentrere seg om å ta ett steg først, og så får hun sikkert sjansen å ta neste senere. Jeg ser ingen begrensninger for utviklingen hennes, sier 60-åringen.

Scoret ni mot Larvik

Vilde Jonassen blir «veldig smigret» når hun får høre hva Pettersen sier.

— Jeg synes jeg har gjort det bra selv også, men jeg får både litt ekstra nerver og blir veldig giret nå som jeg føler jeg prestere. Men jeg skal ikke la presset ødelegge for meg. Selv om jeg er forberedt på at det vil gå opp og ned, ønsker jeg å vise at jeg ligger jevnt på det nivået jeg har fått vist til nå, sier Jonassen.

En jury kåret Vilde Jonassen til Vipers beste spiller i den første sluttspillkampen mot Storhamar i april. Foto: Torstein Øen

Hun føler at vendepunktet kom mot Larvik i semifinalen i sluttspillet ida hun banket inn ni mål på to kamper. Men allerede i kvartfinalen mot Storhamar ble hun kåret til Vipers beste spiller.— Jeg har hele tiden følt at jeg har hatt ferdighetene, men det var først etter at Sanne (Bak Pedersen) ble skadet, og jeg fikk fortsette selv om jeg gjorde feil, at jeg fikk den nødvendige selvtilliten. Det har jeg klart å bygge videre på, og nå føler jeg meg mye tryggere i laget, sier Jonassen.

Ny publikumsfavoritt?

— Pettersen ser på deg som en potensiell landslagspiller?

— Det er selvfølgelig drømmen, men først må jeg komme meg på rekruttlandslaget og bevise at jeg holder et stabilt bra nivå.

I seriestarten borte mot Molde(seier 28-25) ble hun stående uten mål.

— Jeg skulle ønsket at jeg hadde satt noen kontringer, som jeg har vært så god på i oppkjøringen. Kanskje jeg holdt litt igjen i redsel for å gjøre feil? Men jeg er godt fornøyd med forsvarsbiten, og at jeg kjempet godt gjennom hele kampen.

I søndagens kamp mot Rælingen får publikum i Aquarama se henne for første gang på hjemmebane denne sesongen.

— Publikum liker jenter som løper fort og lager kjappe mål, og når hun er veldig blid i tillegg, ligger alt til rette for at hun kan bli en ny publikumsfavoritt, sier Pettersen.

Kampen følger du på våre nettsider fvn.no fra klokken 18.00 søndag.

- Betyr enormt med lokale profiler

Terje Marcussen , daglig leder i Vipers, mener lokale profiler vil få stor betydning for publikumsfremmøte i Aquarama.

Terje Marcussen mener det er oppsiktsvekkende at nesten sju av ti stemte på Vipers i kåringen. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Det vil bety enormt mye for oss dersom Vilde slår gjennom. Spillere som kommer fra distriktet her har familie, venner, kolleger og naturlig nok et helt annet nettverk enn dem som kommer fra Holland, Sveits og Danmark. Takket være Tonje (Refsnes) har vi for eksempel sett at vi har fått ekstra mange tilskuere fra hjemstedet hennes, Evje, sier Marcussen.

Håper på 1500 tilskuere

Han håper ikke kollisjonen med Start- og KIF-kamp skal ødelegge for publikumsoppslutningen søndag.

— Interessen ser veldig bra ut, men det er en utfordring at kampen vår går samtidig med KIF- og Start-kamp. Men speakeren vår kommer til å holde publikum løpende oppdatert på hvordan det ligger an i Sarpsborg, sier Marcussen, og sikter til Starts viktige bortekamp.

Han forteller at det er 630 sesongkort - inkludert 500 til sponsorer - i sirkulasjon foran kampen mot Rælingen.

— Men vi håper på 1500 tilskuere, sier Marcussen.